Autor Política
12 Febrer 2015 a 14:00

Trobada entre el Col·lectiu d’Arquitectes de Cerdanyola i Josep Grau

El candidat convergent es reunirà amb tot tipus d’associacions i col·lectius de la ciutat

Jaume Grau i Josep Riart  durant la trobada // Foto: Marc Santin

Jaume Grau i Josep Riart durant la trobada // Foto: Marc Santin

El Col.lectiu d’Arquitectes de Cerdanyola va fer arribar la seva visió de ciutat a l’alcaldable de la federació nacionalista a la ciutat, Josep Grau, ahir dimecres en una trobada al Bar Grau de Cerdanyola. Un dels portaveus del grup d’arquitectes, Josep Riart, va aclarir que estan demanant a tots els partits polítics un pacte de mínims sobre un model de ciutat que ja va ser plantejat fa quatre anys, mitjançant un manifest, però critiquen que en cap moment s’ha proposat seriosament al llarg d’aquesta legislatura.

Des del Col·lectiu d’Arquitectes insisteixen en la necessitat de plantejar seriosament quina Cerdanyola volem construir els propers 20 anys, i la millor manera és explicar aquest repte a tots els alcaldables a les eleccions municipals del maig.

Al seu torn, l’alcaldable de CiU, Josep Grau, va explicar la bona sintonia amb la proposta del col·lectiu, i coincideix amb ells en la necessitat d’arribar a una proposta base entre tots els partits sobre un patró urbanístic de la ciutat que a dia d’avui, no existeix.

“Es tracta de proposar un model urbanístic per a tots els equipaments de la ciutat, com per exemple ha fet amb èxit durant anys l’Ajuntament de Sant Cugat, va sentenciar Grau.

El convergent  també va anomenar els quatre eixos més importants del seu programa: urbanisme sostenible, contacte directe amb els agents socials de la ciutat, millorar els serveis públics i potenciar la participació ciutadana. Dins d’aquestes prioritats, també vol potenciar tres eixos bàsics de la ciutat: l’eix industrial, l’eix comercial i l’eix turístic.

El futur candidat nacionalista va insistir: “tenim una ciutat amb un potencial molt gran en molts aspectes, però l’Ajuntament actual no ho està aprofitant i som una ciutat adormida en aquest sentit”. Per exemple, nosaltres, en el camp de la indústria, prioritzarem un pla de polígons industrials”.

D’altra banda, Grau, també es va mostrar força sensible en aspectes mediambientals, ja que considera que Cerdanyola és una ciutat que a de  protegir el seu patrimoni natural lligat a Collserola, així com replantejar el problema dels abocadors de la ciutat.

Finalment, Josep Grau va anunciar que la seva presentació oficial com alcaldable de CiU a la ciutat serà el proper 3 de març a l’Ateneu, i a finals del mateix mes esperen tenir la llista definitiva per els comicis del mes de maig.

Switch to mobile version