Autor Societat
24 Març 2015 a 17:30

Antoni Abad: “No es vol fer una OPA al Vallès Oriental”

FEM Vallès presenta el seu projecte al Consell Comarcal

La presidenta del Consell i el president de FEM Vallès // Foto: Joan Murcia

La presidenta del Consell i el president de FEM Vallès // Foto: Joan Murcia

Aquest matí, els promotors de la plataforma FEM Vallès (la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI) i la Via Vallès) han presentat el seu projecte, al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

En un moment com l’actual, en període pre-electoral, “difícilment es podran prendre decisions“, va explicar la presidenta del Consell Comarcal, abans de començar la presentació del projecte de FEM Vallès.

Antoni Abat va començar aclarint que “no venim a presentar una proposta de canvi administratiu comarcal, sinó a canviar la visió del Vallès“, que FEM Vallès aposta per definir amb personalitat jurídica. Aquest seria l’objectiu del projecte, que pretén “deixar de ser perifèria i ser centralitat d’una regió metropolitana“. Els Vallesos, segons el president de la plataforma, “tenim prou pes específic propi com perquè puguem abordar aquesta perspectiva i perquè es pugui reconèixer aquesta Àrea Metropolitana del Vallès“.

Abat va destacar algunes dades que fan que tots dos Vallesos tinguin motius per voler unificar la visió. “Des d’un punt de vista empresarial, hi ha continuïtat d’activitat en el territori. Tenir una única visió del Vallès no és incompatible amb altres visions més propera, més local“, va explicar. “El Vallès és el primer pol manufacturer de Catalunya, d’Espanya i del Sud d’Europa” tal com diu el llibre El Vallès, motor econòmic d’Europa. I el president de FEM Vallès va encoratjar els alcaldes i alcaldesses dels municipis dels Vallesos a explicar els beneficis d’aquest futur projecte, ja que són els millors agents per fer-ho.

Respecte a la relació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el president assegura que són molt conscients que “Barcelona i els Vallesos sumen molt, i això l’alcalde de Barcelona ho sap perfectament“.

La proposta de FEM Vallès es va presentar fa unes setmanes al Consell Comarcal del Vallès Oriental, i el president considera que s’està treballant de manera molt alineada, tot i que va trascendir que Granollers no veia la proposta amb massa bons ulls. “Hem de respectar les diverses realitats territorials, i no volem que el Vallès Oriental vegi la proposta com una amenaça“, ha assegurat. Després de la ronda de contactes amb alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental, Abad considera que queda prou clar que no ha de canviar el mapa polític dels Vallès, com a molt, “pot comportar una simplificació de la gestió, però no un canvi a nivell polític“.

Rebuda la proposta, tal com ja va fer Abad al Consell Comarcal del Vallès Occidental, els alcaldes i alcaldesses hauran d’obrir un debat i treballar de manera conjunta, però tal com ha recordat Pepita Pedraza, presidenta del Consell Comarcal, és un debat que s’ha de produir al Parlament de Catalunya. No hi ha un posicionament per part del Consell Comarcal fins que no hi hagi el debat entre els alcaldes i alcaldesses.

Switch to mobile version