Autor Cultura
24 Març 2015 a 17:00

Arrenca a Montcada i Reixac el segon cicle ‘Noves Investigacions 2015’

Es un espai per a joves investigadors de la ciutat

jornades montcada

Dissabte s’obre el cicle de conferències // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac

El proper dissabte 28 de març arrenca a Montcada i Reixac el cicle ‘Noves Investigacions’ 2015 amb una ponència de Marian Hervàs, una estudiant de Doctorat de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que se celebrarà a la Casa de la Vila a les 12 hores.

A aquesta primera cita li seguirà la doctorada en Ciències dels Materials de la UAB Laura Evangelio, que oferirà l’11 d’abril una exposició a les 12 hores també a la Casa de la Vila sobre el món de la nanofabricació, una contínua maniaturització dels components dels circuits integrats, així com un augment de la capacitat de processament i d’emmagatzematge d’informació.

La tercera cita del cicle serà el 18 d’abril (Casa de la Vila, 12 h), quan el doctorant del Departament de Filosofia de la UAB Alejandro Mesa -promotor del cicle- oferirà la xerrada ‘¿Por qué Charlie? Una discusión entre razón, fe y humor’, sobre el cas del setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’, per reflexionar sobre la fe i la llibertat d’expressió. L’última sessió del cicle serà el 25 d’abril (Casa de la Vila, 12 h), sobre la detecció de plagi a la creació de circuits digitals a l’entorn educatiu i el desenvolupament d’una eina de software lliure. El ponent serà Artur Dinaret, Máster en software lliure per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El cicle l’han organitzat conjuntament l’Ajuntament de Montcada i Reixac i un grup de joves investigadors. El regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Molby ha manifestat al respecte que “per mitjà d’aquest cicle, oferim un espai a joves investigadors de la ciutat i dels voltants on poden exposar i compartir els seus treballs o projectes científics o humanistes amb la resta de la societat, aconseguint així adquirir experiència en l’àmbit comunicatiu i posar en valor el seu talent de joves estudiants investigadors”.

Switch to mobile version