Autor La recepta
24 Març 2015 a 13:00

Arròs a la gandula

Arròs a la gandula // Imatge Gastroteca.cat

Arròs a la gandula // Imatge Gastroteca.cat

Ingredients:

  • 360 g – Arròs
  • 150 g – Carn de pollastre tallada a daus
  • 150 g – Carn magra tallada a daus
  • 150 g – Salsitxes
  • 1 – Calamar tallat
  • 1 – Sípia neta i tallada
  • 8 – Gambes
  • 12 – Musclos
  • 100 g – Pèsols
  • 1 – Ceba
  • 1 – Pebrot vermell
  • 1 – Pebrot verd
  • 2 – Tomàquets madurs
  • 1 l – Aigua
  • Sal
  • Per fer la picada:
  • Brins de safrà
  • 1 gra – All
  • Julivert

Introducció:

A aquest plat també se li diu arròs de cec, arròs de senyoret, arròs Parellada, arròs sense entrebancs o arròs sense feina.

Preparació:

En una paella salteu tota la carn fins que quedi ben rossa i reserveu-la.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, els alls, els pebrots i els tomàquets.
Un cop ben cuit el sofregit, afegiu-hi el calamar i la sípia.
A banda, netegeu i obriu els musclos al vapor i traieu-ne les cloves.
Quan s’hagi evaporat l’aigua del calamar i la sèpia, afegiu la carn, l’arròs, els pèsols i remeneu-ho.
Afegiu-hi l’aigua bullent i la picada i saleu-ho.
Deixeu-ho coure un quart d’hora i repartiu-hi per sobre les gambes pelades i els musclos sense closca, i deixeu-ho 3 minuts més.

Variacions:
En comptes de pèsols hi podeu posar carxofa o mongeta tendra.
En lloc d’aigua s’hi pot posar brou de carn o de peix.

Font: Corpus Culinari Català

 

Switch to mobile version