Autor Societat
4 Març 2015 a 11:00

Cerdanyola recollirà els excrements de gossos en moto

La Moto Dog reforça la campanya de civisme

Moto Dog // Foto: Judit Josa

Moto Dog // Foto: Judit Josa

L’Ajuntament de Cerdanyola posarà en marxa demà un nou servei de neteja per recollir els excrements de gossos de la via pública: es tracta d’una moto equipada amb aspiradora i un dipòsit. L’enginy s’anomena Moto Dog i ha donat bons resultats en ciutats que l’utilitzen com Santa Coloma de Gramenet, segons han explicat aquest matí l’alcaldessa Carme Carmona i el regidor de Serveis Municipals, Victor Francos, en una demostració del funcionament del nou vehicle de neteja al Parc de Can Xarau.

El servei de recollida estarà actiu vuit hores diàries, set dies a la setmana, durant els 360 dies de l’any. “La major part de les queixes dels veïns que arriben a l’Ajuntament fan referència a l’incivisme d’uns pocs conciutadans”, ha explicat Francos, motiu pel qual es reforça ara el sistema de neteja.  Durant l’exhibició, el regidor de Serveis Municipals ha volgut fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè malgrat que “incrementem els mitjans de neteja” i les “mesures de control”, ha dit en referència a l’enduriment de les sancions per la tinença irresponsable d’animals,  “queden problemes de convivència per resoldre” i pels quals es imprescindible la col·laboració de la ciutadania.

La moto actuarà prioritàriament en parcs i jardins, zones d’afluència pública, eixos comercials i en espais propers a escoles. En un estudi previ a l’aplicació del servei, l’Ajuntament va definir una quinzena d’espais d’actuació urgent, on el problema dels excrements és més evident, com ara la Plaça de la Torre Vermella, els carrers Parcers i Santiago i els parcs de Cordelles i Xarau, entre altres.

La incorporació al parc mòbil de neteja d’una moto equipada amb aspiradora i un dispositiu per recollir els excrements de gossos forma part d’un pla de millora integral al sistema de neteja.  Així, el preu del contracte de servei no s’incrementarà, ha explicat Francos, ja que es reorganitzen les tasques. La moto es limitarà a fer accions de suport a la neteja viaria. La seva posada en marxa s’emmarca en la campanya de civisme Cerdanyola, ciutat cívica, presentada el novembre de 2014. Francos va valorar positivament l’aplicació de l’ordenança que obliga a dur la mascota lligada en tot el territori urbà. La mesura permet identificar el propietari i reduir els incívics; el “90% dels propietaris de gossos són cívics”, va assegurar.

Judith Josa

Switch to mobile version