Autor Política
24 Març 2015 a 12:00

Ciutadans impulsarà com a prioritat l’Hospital Ernest Lluch

Ho reivindiquen els candidats de Cerdanyola, Ripollet i Montcada

Maria Valle, Josep Gabarra i Carmen Romero, candidats de ciutadans, davant dels murs de la fàbrica Redosa, on estava projectat l'hospital Ernest Lluch

Maria Valle, Josep Gabarra i Carmen Romero, candidats de ciutadans, davant dels murs de la fàbrica Redosa, on estava projectat l’hospital Ernest Lluch // Foto: Judit Josa

Els candidats de Ciutadans (C’s) a les alcaldies de Cerdanyola, Maria Valle, de Ripollet, Josep Gabarra i de Montcada i Reixach, Carmen Romero van denunciar ahir la “hipocresia política” de la resta de forces que concorreran a les municipals de maig. “Fa quatre anys els representants de partits polítics van fotografiar-se en aquest mateix indret” — els terrenys de l’antiga fàbrica de Redosa de Montcada i Reixach on es va projectar l’hospital Ernest Lluch, a la carretera de Barcelona — “i van prometre que l’hospital Ernest Lluch seria una realitat”, va dir el coordinador comarcal del partit d’Albert Rivera,  el ripolletenc Josep Gabarra. “Quatre anys després ni tants sols s’ha posat la primera pedra” va prosseguir l’edil de Ripollet, tot i que els terrenys es van cedir al 2009 i fins i tot va realitzar-se un acte simbòlic d’inici d’obres.  L’any 2010 el Departament de Salut va ajornar per tercera vegada la licitació de les obres d’un equipament que havia de donar servei als veïns de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà i que arrossegava ja un historial ple d’incompliments. Al 2012 la construcció es va aplaçar indefinidament.

Premissa en les autonòmiques

Ciutadans va reclamar ahir la recuperació del projecte i va considerar-lo prioritari; no només donaria servei a una població de més de 200.000 veïns va estimar Gabarra sinó que contribuiria a la descongestió de l’Hospital Parc Taulí, on s’atenen els pacients de Cerdanyola, Ripollet i Barberà, i de l’hospital de la Vall d’Hebron pels ciutadans de Montcada.

Atenció a les persones, la prioritat

Volem denunciar la manca de voluntat política” va insistir el coordinador comarcal que es va comprometre a prioritzar la construcció de l’equipament en el programa electoral de les autonòmiques de Ciutadans. En aquest mateix sentit, la candidata cerdanyolenca Maria Valle va qualificar “d’excusa” la manca de pressupost que va esgrimir al seu moment el Govern de la Generalitat . L’hospital s’havia d’inaugurar, “amb molt retard, aquest any“, va recordar. “Si no s’ha fet, és perquè no s’ha volgut” va insistir Valle i va reblar: “la prioritat ha de ser l’atenció a les persones”.

Recuperar el projecte

Durant la campanya electoral per les municipals del 24 de maig, Ciutadans vol retornar la construcció de l’equipament a primera plana de l’agenda política — a Ripollet, les reivindicacions són constants i es mantenen vives, va apuntar Gabarro—, malgrat que la construcció és competència del Govern autonòmic. L’equipament, aprovat al 2004 com a hospital d’urgències i al 2006 amb llits per a ingressos, és una vella reivindicació dels veïns i plataformes que han protagonitzat durant anys diverses manifestacions i arrossega una llarga llista de promeses incomplertes. Ahir, als murs de l’antiga fàbrica Redosa, es podien apreciar encara les restes de pintades reivindicatives, en contra de “l’engany“.

Switch to mobile version