Autor Noticies
7 Març 2015 a 17:00

Els embassaments catalans tenen més aigua que fa un any

Registrats nivells del 89 per cent de la capacitat total

Embassament

Embassament del sistema Siurana-Riudecanyes // Imatge cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua

Més aigua respecte l’any passat. Aquesta és la lectura que fan el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) respecte la capacitat dels embassaments de les conques internes catalanes que gestionen tots dos organismes. Segons les informacions emeses se situen al voltant del 89 per cent de la seva capacitat total, el que en xifres vol dir que contenen un total de 619 hectòmetres cúbics (hm3). En litres representa un total de 619.000 milions.

Centrant en casos concrets el sistema Ter-Llobregat es troba al 90 per cent de la seva capacitat. Els embassaments de la conca del riu Ter estan al 93 per cent i els del Llobregat al 89. A l’Alt Empordà, el Darnius-Boadella registra un 79 per cent, una mica més que fa un any quan estava tres punts per sota. I més al sud del país, al Baix Camp, el sistema Siurana-Riudecanyes14 hm3 d’aigua, el que suposa estar al 80 per cent de la seva capacitat. Aquest és l’únic conjunt d’embassaments en el que els registres han baixat respecte fa un any.

Demandes per 18 mesos

Les xifres que difonen Territori i l’ACA indiquen que els embassaments tenen reserves per garantir les demandes pel proper any i mig. A més, els embassaments tenen més aigua que en els darrers cinc i 10 anys respectivament. Fa un lustre el promig era del 73 per cent de la capacitat total dels embassaments i fa una dècada era del 64.

Switch to mobile version