Autor Cultura
5 Març 2015 a 11:00

‘En la pell de l’altre’ es presenta al Cafè amb lletres de març

L’escriptora trempolina Maria Barbal parlarà del seu llibre

Detall de la portada del llibre de Maria Barbal 'En la pell d'un altre', de l'editorial Columna

Detall de la portada del llibre de Maria Barbal ‘En la pell d’un altre’, de l’editorial Columna // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Maria Barbal serà el protagonista de la pròxima sessió del Cafè amb lletres. Presentarà el seu llibre En la pell de l’altre (Columna, 2014). La sessió es farà el dijous 12 de març a les 19:30h al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès.

El llibre ens parla de dues nenes, la Ramona i la Mireia, de famílies ben diferents, coincideixen als anys seixanta a la mateixa escola al barri del Poblenou de Barcelona; quan se separen per continuar estudiant, l’una a la Universitat, l’altra en una acadèmia del barri, no esperen que els seus camins tornin a trobar-se. Els altres personatges —el Rossend, l’Anna, el Tomàs, el Manuel, el Joan, la Lolín, la Isolda— dibuixen amb elles un entramat de relacions, vinculades al context social i polític dels anys vuitanta i noranta fins a l’assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia a Moscou el 2006.

Maria Barbal, escriptora

Maria Barbal, escriptora // Imatge del web escriptors.cat

El periodista Xavier Poza serà l’encarregat d’introduir l’escriptora Maria Barbal.

Maria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera (premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren Mel i metzines (1990), Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993) i País íntim (premi Prudenci Bertrana 2005). La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols Escrivia cartes al cel (1996), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003) i Emma (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb La mort de Teresa (1986), ha publicat els volums de relats Ulleres de sol (1994) i Bari (1998).

El Cafè amb lletres, organitzat per la Taula de Lletres Local, se celebra mensualment. Totes les sessions es duen a terme al Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech, al carrer de Sant Martí, 88  a les 19:30h.

En el mes d’abril serà Dory Sontheimer la protagonista amb el seu llibre Les set caixes.

D’altra banda, recordar que la sessió del Cafè amb Lletres del mes de maig, amb Vicenç Villatoro presentant l’obra Un home que se’n va, es farà el dia 28, a les 19:30h i al MAC Can Domènech. S’ha canviat la data inicial per ajustos d’agenda de l’autor.

Switch to mobile version