Autor Societat
6 Març 2015 a 13:00

La CGT veu un atac a l’acció sindical en la denúncia penal de la UAB a Ermengol Gassiot

Preocupa la deriva autoritària de l’administració universitària

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT // Imatge cedida per la CGT

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT // Imatge cedida per la CGT

Ahir es va celebrar la roda de premsa convocada per la CGT-UAB per explicar l’atac a la llibertat sindical per part del rectorat de la UAB, que s’ha presentat com a acusació particular en la denúncia penal contra el professor Ermengol Gassiot, delegat sindical i secretari general de la CGT. A la roda de premsa, 150 persones, majoritàriament professors i professores, i estudiants, van voler mostrar el seu rebuig a la imputació penal.

La CGT va explicar la situació derivada d’aquesta denúncia penal presentada contra el professor de prehistòria Eremengol Gassiot, delegat sindical i secretari general de la CGT de Catalunya. A la roda de premsa el van acompanyar Jordi Estévez, director del departament de PrehistòriaMireia Bagaza, advocada i secretària de jurídica de la CGT de Catalunya, Tomás Ibáñez, ex-vicerector de la UAB, catedràtic d’universitat jubilat i afiliat a la CGT i Sònia Sánchez, professora de psicologia i delegada de la CGT-UAB.

Sònia Sánchez va presentar la roda de premsa exposant el cas, i ressaltant que la denúncia pressuposa punible l’activitat sindical de la CGT que, segons consta en el sumari, s’insereix en un entramat amb d’altres organitzacions d’ “ideologia revolucionària” que té per finalitat desestabilitzar la institució. És en el marc d’aquesta activitat política que s’identifica a l’Ermengol Gassiot com una de les persones que la instiguen. També va explicar que la denúncia s’estableix sobre un seguit de fets succeïts entre maig de 2012 i maig de 2013, amb un inici en una candidatura a rector de la UAB, i un final en una ocupació del rectorat. Actualment, en el sumari hi ha 27 persones.

Per la seva banda, Jordi Estévez, director del Departament de Prehistòria, va mostrar el seu ple ,suport al professor Ermengol Gassiot, i va denunciar les actuacions judicials de la universitat. També va rebutjar que siguin les vies punitives les que hagin de resoldre els debats i conflictes entre els models d’universitat.

L’afectat, Ermengol Gassiot, va remarcar que la denúncia afecta moltes persones implicades en moviments universitaris, i que persegueix també la CGT per la resolució d’aquest sindicat en la defensa dels drets laborals dels treballadors i treballadores universitàries, en contra de les retallades i la mercantilització, i en la denúncia de pràctiques de dubtosa legalitat d’alguns estaments. Gassiot va explicar que no és casualitat que en el sumari consultat aparegui de manera reiterada la menció a la CGT, així com a d’altres organitzacions, com la CAF, el SEPC i la CUP, i que provingui directament de les principals autoritats universitàries.

Tomás Ibáñez va mostrar, a més, la seva més profunda participació per la deriva autoritària de les actuals administracions universitàries, i en concret, de la UAB. També va assenyalar que la denúncia actual, que persegueix unes pràctiques de lluita sindical i social, reprodueix esquemes propis del feixisme: en aquest sentit, va remarcar que la situació actual constitueix un precedent molt preocupant de retrocés en les llibertats públiques.

Switch to mobile version