Autor Política
8 Març 2015 a 14:00

La Generalitat ja treballa per construir el Consell de Justícia, l’homòleg català del CGPJ

Gordó ho va anunciar dimecres al Parlament

El conseller de Justícia, Germà Gordó // Imatge de la web del Govern

El conseller de Justícia, Germà Gordó // Imatge de la web del Govern

La Generalitat de Catalunya continua avançant en la construcció de noves estructures d’estat. En les darreres setmanes s’ha parlat molt de la Hisenda pròpia o de la Seguretat Social, però en paral·lel el món de la judicatura també està dissenyant els seus òrgans. El pal de paller d’aquest àmbit serà el Consell de Justícia de Catalunya, el germà català del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El conseller de Justícia, Germà Gordó, va anunciar dimecres durant la sessió de control al Govern que ja s’ha començat a treballar en la seva creació.

A pregunta d’Esquerra, Gordó va explicar que el seu Departament ha iniciat els treballs per definir el Consell de Justícia de Catalunya. La creació d’aquest organisme s’empara en la resolució que el Parlament va aprovar mesos enrere. El conseller va assegurar que el futur organisme permetrà garantir la independència del poder judicial. “Estem avançant en aquest sentit i forma part dels treballs que estem fent que qualsevol atac a la independència judicial que pugui patir un jutge o magistrat pugui ser portat davant el Consell, va apuntar Gordó.

En concret, el titular de la cartera de Justícia va explicar que el projecte està en fase “d’elaboració” i va reconèixer que és complicat tirar-lo endavant amb el marc normatiu actual i després de l’última sentència del Tribunal Constitucional. Tot i això, Gordó està convençut que “podem tenir un bon Consell de Justícia per a Catalunya.

El conseller també va aprofitar la seva intervenció per carregar contra el Consell General del Poder Judicial, que la setmana passada va suspendre el jutge Santiago Vidal per redactar un esborrany de constitució catalana. Gordó va qualificar la decisió “d’atac” i va defensar el dret de qualsevol jutge a “no ser violentat des del punt de vista de la independència judicial”. A més, va emparar l’activitat de Vidal en la “llibertat d’expressió”. Gordó es va mostrar molt preocupat perquè considera “molt greu” que el CGPJ, que en teoria ha de garantir la independència dels jutges, sigui “qui els està atacant”.

Switch to mobile version