Autor Noticies
10 Març 2015 a 14:00

L’Ajuntament de Montcada obre un procés participatiu per definir el Pla de Mobilitat Urbana

El PMU vol aconseguir el major consens entre veïns i govern

Imatge de la web de l'Ajuntament de Montcada

Imatge de la web de l’Ajuntament de Montcada

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa un procés participatiu destinat a tota la ciutadania i les entitats més vinculades a aspectes de mobilitat, per tal que donin el seu punt de vista sobre el Pla de Mobilitat Urbana (PMU), que és una eina de planificació de la mobilitat en l’àmbit municipal des del punt de vista d’accessibilitat, seguretat, urbanisme i medi ambient.

El consistori montcadenc disposa ja d’una diagnosi de l’estat actual del municipi, elaborada per una consultora en coordinació amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els tècnics municipals. Amb l’objectiu de donar-la a conèixer a la ciutadania, s’han programat dues sessions a la Casa de la Vila.

La primera serà el proper dia 17 de març a les 18h, i en aquesta es presentarà el document que recull la diagnosi de la situació actual i un seguit de propostes realitzades per tal de donar solució o millorar les mancances detectades en matèria de mobilitat. A partir d’aquest dia, el document es podrà consultar al web municipal.

La segona sessió tindrà lloc el dia 24, també a les 18h, i consistirà en un taller participatiu al llarg del qual els veïns i veïnes, en un marc de reflexió i anàlisi, podran fer les consideracions que creguin oportunes respecte la mobilitat i la seva gestió. Per tal de participar en aquest taller, cal inscriure’s prèviament contactant amb la Regidoria de Participació Ciutadana (participaciociutadana@montcada.org).

El PMU és obligatori per a municipis de més de 50.000 habitants, i també per aquells que, com Montcada i Reixac, es troben dins les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric. Aquest Pla definirà quines estratègies i accions s’han de desenvolupar a la ciutat en els propers anys per tal d’aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.

Els Plans de Mobilitat Urbana pretenen obtenir una radiografia de la mobilitat urbana, detectant-ne les deficiències que n’hi hagi; a més de proposar objectius de planificació de la mobilitat amb el major consens entre els ciutadans, les entitats i els governs i proposar actuacions concretes per establir un programa a sis anys vista, a més d’establir els indicadors i mecanismes de seguiment i avaluació del pla. El PMU fa referència als desplaçaments tant a peu, com en vehicle privat, transport públic col·lectiu o en bicicleta; i també als aparcaments, a la seguretat viària o a la qualitat ambiental, entre d’altres.

Switch to mobile version