Autor Societat
10 Març 2015 a 12:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac demana a la Diputació el projecte i la remodelació del pont de la Roca

Un viaducte per a vehicles, bicicletes i vianants sobre el riu Besòs

Reunió de la delegació municipal amb el diputat delegat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells // Imatge cedida per l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Reunió de la delegació municipal amb el diputat de la Diputació de Barcelona, Marc Castells // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Una delegació municipal formada per l’alcaldessa accidental de Montcada i Reixac, M. Carmen Porro, el president de l’Àrea Territorial, Juan Parra, el president de l‘Àrea Econòmica, Joan Maresma, acompanyats de tècnics municipals, es van reunir la setmana passada amb el diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, per tractar la situació de diferents projectes que es desenvoluparan al municipi.

A la reunió, els representants municipals van demanar a la Diputació de Barcelona la redacció del projecte executiu i la realització de la remodelació del pont de la Roca. L’ens supramunicipal ja ha realitzat l’avantprojecte de la infraestructura, que ha incorporat propostes dels tècnics municipals i que anaven dirigides a la millora de la seguretat de pas dels vianants i facilitar també el pas de les bicicletes.

Aquest pont per a vehicles i vianants sobre el riu Besòs, que enllaça el centre del municipi amb la carretera BV1411  i que es coneix com el pont de la Roca, és competència de la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, ha afirmat que “en aquesta actuació s’ampliarà i es redistribuirà l’espai destinat a les voreres” i ha afegit que “també es substituiran les actuals baranes que separen les voreres de la calçada per unes altres amb un sistema tubular urbà d’acer galvanitzat“.

Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Juan Parra, ha explicat que “coincidint amb aquesta actuació s’aprofitarà per asfaltar la rotonda que connecta Jaume I amb l’avinguda de la Ribera“.

En aquesta zona de la carretera de la Roca en breu s’iniciaran també les obres de la rotonda d’accés a la carretera de Vallençana i la creació d’un itinerari segur entre el nucli urbà del municipi i el camí de la Font del Tort, que connectarà la zona de lleure habilitada en aquest espai forestal amb el passeig de Ribera.

Durant la trobada de la setmana passada amb la Diputació, el diputat delegat d’Infraestructures també va aprofitar per lliurar al consistori l‘estudi per construir una rotonda a l’actual intersecció de la N-150 amb la carretera de Collserola.

L’Ajuntament va demanar també a la Diputació la redacció del projecte constructiu i la seva execució. L’avantprojecte lliurat busca aconseguir una major funcionalitat i augmentar la seguretat dels accessos. Actualment aquest encreuament es resol mitjançant una intersecció. L’àmbit d’estudi correspon a una zona suburbana amb un polígon industrial, al costat est, i una zona amb vegetació i un restaurant, al costat oest.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, com a actual titular de l’antiga N-150 en aquest tram, ho havia sol·licitat a través del Catàleg de Serveis de la Diputació.

Switch to mobile version