Autor Ensenyament
19 Març 2015 a 16:30

L’AMPA de l’Escola Bressol Gespa de la UAB continua la lluita per evitar-ne el tancament

Acusen el Consell de Govern de “joc brut”

Els pares i mares de l'escola al Consell  de Govern // Imatge del twitter de CCOO Educació

Els pares i mares de l’escola al Consell de Govern // Imatge del twitter de CCOO Educació

Aquest matí, representants de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa han estat presents al Consell de Govern de la UAB, on han llegit un manifest per demanar als consellers que garanteixin la continuïtat. A la reunió hi han assistit una seixantena de pares i mares de l’escola, i una d’elles ha estat l’encarregada d’adreçar-se al Consell de Govern.

La mare ha començat explicant que “la comunitat universitària ja s’ha pronunciat, hi ha més de 1600 signatures i una moció del Claustre passat, i tenim la majoria de la comunitat universitària al nostre favor“. La mateixa mare ha explicat que existeixen ajudes que l’escola bressol es podria acollir, provinents de la Diputació de Barcelona, i també es pot assistir al Departament d’Ensenyament per tal que l’escola es converteixi en una escola de titularitat de la Generalitat de Catalunya; posant com a exemple el model de la Universitat Autònoma de Madrid.

La representant de les mestres de l’Escola Gespa han demanat els informes independents sobre l’escola, però no els va aconseguir fins la setmana passada, i en aquests apareix “només el què interessa; de fet, en un d’ells no apareix ni el pressupost. Per tant, ens demanem què és el que ens volen ocultar i que no apareix en aquest informe“, ha reclamat la membre de l’AMPA.

També ha dit que la Vicerectora, en el passat Claustre, que “o es feia la reforma de 500.000 euros a l’agost o que al setembre es tancaria l’escola: d’on es treu aquesta informació?“, ha demanat la mare, que ha explicat que en els informes no apareix reflectida la urgència d’aquesta reforma, i en altres casos, en edificis de la pròpia UAB, les reformes s’han fet de manera gradual. A més, ha dit que està demostrat que l’escola no pot caure i que és segura.

L’AMPA acusa el Consell de Govern de “joc brut, amb un exemple molt clar: a finals de l’any passat vam començar a notar que els nostres fills estaven menjant pitjor a l’escola, i després de fer una vigilància activa, vam descobrir que els aliments frescos i naturals són pràcticament inexistents: congelats, precuinats, peixos contaminats amb mercuri, que no són adients per als nostres infants“, ha declarat amb contundència una membre de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa.

Ja n’hi ha prou“, ha reblat. “És molt greu que estigueu fent això amb els nostres fills, us hauria de caure la cara de vergonya“. L’AMPA també acusa al Consell de Govern d’amenaçar la Junta de l’Escoleta de Bellaterra perquè el seu AMPA s’està posicionant a favor seu i en contra de les retallades de la UAB: “d’això se’n diu censura“. Per últim, no es permetrà a una mestra de l’escola que vagi a la reunió de demà del Patronat, on es decidiran les mesures a prendre, en substitució de la directora de la Gespa, que actualment es troba de baixa mèdica des de fa unes setmanes: “què oculteu?“, ha demanat.

L’escola Gespa necessita 190.000 euros per funcionar, i això és el que ha manifestat la comunitat universitària. És per això que l’AMPA reclama que els consellers donin el vist-i-plau a aquesta dotació pressupostària, ja que no hi ha cap motiu perquè l’Escola Bressol continuï funcionant.

Podeu llegir aquí el manifest de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa.

Switch to mobile version