Autor Cultura
20 Març 2015 a 09:00

Les biblioteques catalanes celebren el Dia Mundial de la Poesia

Jaume Pont serà l’encarregat dels versos dedicats d’enguany

Cartell del Dia Mundial de la Poesia

Cartell del Dia Mundial de la Poesia // Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona celebraran demà el Dia Mundial de la Poesia. La jornada, proclamada per la UNESCO l’any 1999, serveix per recordar la importància del llenguatge poètic. Jaume Pont, poeta lleidatà, serà l’encarregat de posar els versos dedicats a aquest dia.

La Xarxa té preparats diversos actes com recitals poètics, trobades amb poetes o tallers, entre d’altres. També, les biblioteques d’Osona han elaborat una guia de lectura sobre el gènere amb una selecció d’autors locals, i la biblioteca de Viladecans ha creat una guia de lectura de Joan Margarit .

Respecte els fons especials, s’han creat els de Miquel Martí i Pol, a la biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter, el de Josep M. Lopéz Picó, a la biblioteca de Vallirana, el de Joan Brossa, a la biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat, i el de Mercè Rodoreda, a la biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona.

A més, com la jornada coincideix amb l’inici de la primavera, s’ha creat l’activitat “Poesia als parcs”, per poder gaudir de la poesia als espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació. Finalment, el portal Gènius ofereix recursos perquè els més petits descobreixin el plaer de la poesia.

Switch to mobile version