Autor Economia
15 març 2015 a 18:00

Les grans superfícies augmenten les vendes un 1,5% interanual al gener

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

Les vendes de productes no alimentaris pugen un 2,2%

Supermercat compres

Les grans superfícies han augmentat les vendes aquest gener en xifres interanuals // Imatge extreta del web Wikimèdia Commons

Les vendes de productes no alimentaris, que han crescut un 2,2% ha estat el principal factor que ha fet que l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya (IVGS), -aquelles de més de 2.500 m2-, a preus corrents hagi augmentat un 1,5% al gener  respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. Les vendes d’alimentació, per la seva banda, ha registrat un creixement més moderat del 0,4%.

Pel que respecta als preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’IVGS mostra un increment interanual del 2% al gener del 2015, motivat per l’augment dels productes no alimentaris (3,2%), ja que la resta de productes s’han mantingut estables (0%).

L’índex de vendes en grans superfícies permet conèixer mensualment l’evolució del volum de vendes en els establiments comercials al detall definits com a grans superfícies no especialitzades (2.500 metres quadrats mínim de la superfície de vendes). L’Idescat presenta els resultats que s’obtenen a partir d’informació exhaustiva de totes les grans superfícies no especialitzades en funcionament a Catalunya.

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×