Autor Economia
13 Març 2015 a 16:00

Les vendes catalanes d’alta tecnologia a la resta del món superen a les de l’UE

En total van augmentar un 6,1 % el 2014

telèfon mòbil

Les vendes d’alta tecnologia van augmentar un 6,1% // Imatge del web Wikimedia Commons

Per primer cop l’any passat el volum de vendes d’alta tecnologia catalanes va ser superior a la resta del món que als països de l’UE. Aquesta realitat surt del fet que Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 56.873,5 milions d’euros l’any 2014, xifra que representa un augment del 3,5% respecte de l’any anterior. Les exportacions de productes d’alt contingut tecnològic, amb unes vendes per valor de 5.581,2 milions d’euros, són les que més han augmentat (6,1%) i ho han fet bàsicament per les vendes a països de fora de la Unió Europea, que han incrementat un 10,9%.

Per altra banda, les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor acumulat de 28.236,8 milions d’euros, han augmentat un 2,8% respecte del 2013. Aquesta dada s’explica bàsicament per l’augment de les vendes dins de la Unió Europea (6,5%), ja que les exportacions a la resta del món han disminuït (-3,9%).

Per grups de productes, l’augment més important ha estat el de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (4,7%), atès que l’increment de les vendes de productes químics ha estat més moderat (0,7%). En canvi, les vendes de la resta de productes han disminuït.

Pel que fa als productes industrials de nivell tecnològic mitjà baix han assolit un valor de 7.881,7 milions d’euros, xifra que representa un augment de les vendes de l’1,5%. Per àrees de destinació, les vendes a la Unió Europea han crescut un 8,7%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 9,6%.

Per últim, les vendes dels productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 15.173,9 milions d’euros, han augmentat un 4,9% anual. Per àrees geogràfiques, les exportacions d’aquest nivell a la UE-28 han crescut un 5,9% i les vendes a la resta del món, un 2,8%.

Switch to mobile version