Autor Cultura
4 Març 2015 a 14:00

Montcada s’omple de poesia en la sisena edició del cicle “Poeticae”

Amb espectacles i concursos relacionats amb el gènere literari

poeticae

El cicle farà un homenatge al poeta Antonio Machado // Imatge extreta del web de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac celebra durant els mesos de febrer, març i abril el sisè cicle de poesia ‘Poeticae’ que organitza la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament que inclou a més d’espectacles teatrals professionals i amateurs, certàmens infantils i altres activitats relacionades amb aquests gènere literari.

Daniel Moly, regidor de Cultura i Patrimoni va destacar al respecte que “any rere any consolidem aquest cicle, que cada cop té millor resposta de tota la ciutadania; a més, enguany reforcem les activitats perquè els infants s’iniciïn des de ben petits en aquest gènere”,

A part dels espectacles teatrals, hi ha altres activitats que complementen el cicle, com la quarta edició del concurs de poemes escrits per infants ‘Petit Poeticae’, amb dues categories d’edat per a nens i nenes nascuts entre el 2002 i el 2008. Per altre banda, l’escola Font Freda va organitzar durant el mes de febrer sessions d’introducció a la poesia, amb el nom “La poesia al teu abast”. També del 9 al 20 de març, tothom que demani un préstec de llibre de poesia a les biblioteques del municipi obtindrà un val 2×1 per als espectacles “Humor humà” i “Música en la poesia de Màrius Torres”.

Respecte als muntatges teatrals, el primer espectacle del cicle tindrà lloc el 7 de març (Kursaal, 19 h, entrada gratuïta), amb ‘Lo que pone el alma’, un homenatge a Antonio Machado amb motiu del 75è aniversari de la seva mort, a càrrec dels rapsodes Vicente Cubero i Máximo Sancho, amb el músic Manel Casanova. ‘Camins (Univers Abelló)’, de l’entitat cerdanyolenca Turó Solidari, es representarà el 13 de març a la Biblioteca Elisenda de Montcada (19 h, entrada gratuïta) i és un reconeixement a la poetessa Montserrat Abelló.

L’Aula de Teatre de Montcada i Reixac organitza el 15 de març, a partir de les 12 h, una cercavila poètica i un recital de poesia ‘a cau d’orella’, que recorrerà carrers i espais del municipi, principalment aquells batejats amb nom de poetes. L’itinerari començarà al carrer Àngel Guimerà (Mas Rampinyo) i continuarà per la plaça Salvador Espriu, la plaça Joan Fuster (Pla d’en Coll), l’àgora de la Biblioteca Elisenda, el parc Salvador Allende, per acabar a la plaça de l’Església. Cap a les 13 h, diferents rapsodes oferiran un recital ‘a cau d’orella’ a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12).

La poesia s’agermanarà amb l’humor a l’espectacle ‘Humor humà’, protagonitzat per l’actriu Carme Pla, una de les actrius fundadores de la companyia T de Teatre. L’artista interpretarà textos d’humor subtil, irònic, elegant o sorneguer procedent d’autors com Francesc Trabal, Santiago Rusiñol, Jesús Moncada, Pere Calders o Josep Carner. L’obra es representarà el 20 de març, a les 22 h, a l’Auditori Municipal i el preu de l’entrada és de 10 euros a taquilla, 8 euros si és anticipada.

Torna un any més la marató de lectura poètica popular, el 21 de març, de 19 a 22 h, a l’Auditori Municipal, que enguany coincideix exactament amb el Dia Mundial de la Poesia. D’altra banda, l’11 d’abril, la Casa de les Aigües acollirà un recital poètica denominat ‘Garbinada’, amb el Grup 7 de Cors (19 h, entrada gratuïta).

Finalment, la poetessa montcadenca Elisa Riera presentarà el 15 d’abril el seu llibre ‘El color de la nit’ a l’Auditori Municipal (19.30 h), equipament que acollirà també l’espectacle ‘Música en la poesia de Màrius Torres’, amb la formació Arcattia (22 h, 5 euros). L’endemà, el dia 18, el grup local Dèria Teatre oferirà un espectacle que fusiona la plàstica i la música amb la poesia per crear un univers de sensacions. L’escenari serà el Kursaal, a les 22 h, i l’entrada és gratuïta.

Switch to mobile version