Autor Societat
8 Març 2015 a 16:00

Ofideute ha atès a més de 10.000 famílies des de 2010

Més del 66% de les famílies ha aconseguit una solució pactada beneficiosa

Carles Sala

Carles Sala // Imatge de Wikimedia Commons

Ofideute, el servei d’assessorament i intermediació hipotecària de l’Agència d’Habitatge de Catalunya de la Generalitat, ha atès a més de 10.000 famílies desde la seva creació. D’aquestes, un 66% ha aconseguit una solució pactada beneficiosa que ha evitat la pèrdua de l’habitatge. Ofideute es va crear al 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i prevenir les conseqüències de les execucions hipotecàries.

El servei ha aconseguit posar en marxa 57 punts d’atenció repartits per tot el territori català en només 4 anys. 194 persones especialment formades s’encarreguen d’aquestes oficines. Dels 10.000 expedients fets, la meitat deriven cap a una intermediació amb l’entitat financera per arribar a acords, entre altres, de dació amb lloguer social, de reestructuració de pagament o d’aplicació del Codi de bones pràctiques. La resta, són casos que opten per l’assessorament, famílies que s’adrecen a Ofideute per conèixer les possibilitats reals de solució davant la seva entitat prestadora. Respecte els expedients d’intermediació iniciats, la tendència indica un increment del nombre de solucions pactades.

Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana, va manifestar que “Ofideute s’ha consolidat con un servei d’assessorament i intermedició. Moltes famílies es dirigeixen a nosaltres perquè entenen que l’Administració, no tan sols ha de poder escoltar i analitzar la seva situació, sinò perqué saben que podem trobar i exigir una solució davant les entitats financeres amb la que tenen subscrit el préstec“.

Switch to mobile version