Autor Cinema, teatre i televisió
6 Març 2015 a 18:00

Selma

Selma

Selma

Aquesta setmana s’estrena als cinemes un dels films nominats a l’Oscar a Millor Pel·lícula Selma, arriba també una coproducció americana i europea En tercera persona. Des de Irlanda arriba a les sales una comèdia Calvary. Perdiendo el Norte és una producción nacional que intenta representar, cómicament, la situación de molts espanyols. I, Maps to the stars, que arriba des dels EEUU, explica la vida d’un escriptor de llibre d’autoajuda.

SELMA

DRAMA. Dirigida per: Ava Duvernay. Repartiment: David Oyelowo, Tom Wilkinson, Tim Roth, Giovanni Ribisi, Cuba Gooding Jr.

Aquesta crònica sobre la lluita del polític i activista Martin Luther King Jr. en defensa dels drets civils se centra en la marxa des de Selma a Montgomery (Alabama), en 1965, que va portar al president Lyndon B. Johnson a aprovar la llei sobre el dret al vot als ciutadans de color.

EN TERCERA PERSONA

ROMÀNTICA. Dirigida per: Paul Haggis. Repartiment: Liam Neeson, Mila Kunis, Adrien Brody, Olivia Wilde, James Franco

Tres històries d’amor tenen lloc simultàniament en tres ciutats: Nova York, París i Roma. Un escriptor novaiorquès, que acaba de separar-se de la seva esposa i es troba a París, manté una relació més aviat problemàtica amb la seva amant. Una mare novaiorquesa  nega tallantment ser la responsable d’un accident que gairebé li costa la vida al seu fill. El pare del nen intenta que culpin a la seva dona de negligència per aconseguir la custòdia del nen. A Roma, un empresari nord-americà, s’enamora fins a tal punt d’una gitana que participa en la lliberaració de la filla del seu amant, a la qual ha segrestat un mafiós.

CALVARY

COMEDIA. Dirigida per: John Michael McDonagh. Repartiment: Brendan Gleeson, Kelly Reilly, Chris O’Dowd, Aidan Gillen

El Pare James Lavelle està disposat a aconseguir un món millor. Li apesara comprovar la quantitat de litigis que enfronten als seus feligresos i a la gent de la seva parròquia, i li entristeix que siguin tan rencorosos. Un dia, mentre està confessant, rep una amenaça de mort d’un feligrès anònim.

PERDIENDO EL NORTE

COMEDIA. Dirigida per: Nacho G. Velilla. Repartiment: Blanca Suárez, Julián López, Yon González, José Sacristán

Hugo i Braulio, dos joves amb formació universitària, farts de no trobar ni treball ni futur a Espanya, decideixen emigrar a Alemanya seguint els cants de sirena d’un programa de televisió tipus “Espanyols pel món”. Però aviat descobriran que sobrar en un lloc no significa ser necessari en un altre i que perseguir el somni alemany pot tenir molt de malson.

MAPS TO THE STARS

DRAMA. Dirigida per: David Cronenberg. Repartiment: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson, John Cusak, Olivia Williams

Stafford Weiss és terapeuta i escriu llibres d’autoajuda. Té una dona sobreprotectora, un fill antiga estrella de la TV en rehabilitació i una filla que acaba de sortir del psiquiàtric. La principal client de Stafford és una famosa actriu, a punt d’interpretar el paper que va fer la seva mare en els anys 60.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version