Autor Cinema, teatre i televisió
8 Abril 2015 a 18:00

Broadway a Barcelona

Una escapada musical

"Acoustic Broadway"

“Acoustic Broadway” // Imatge cedida pel Circol Maldà

CONCERT TEATRALITZAT. Intèrprets: Oriol Burés, Víctor Gómez, Berta Peñalver, Laura Ventura. Músics: Dani Campos, Edu Carmona. Direcció artística: Daniel Anglès. Direcció musical: Berta Peñalver. Coreografia: Mercè Graner. Traducció i adaptació de les lletres: Victor Gómez. Vestuari: Montse Ricart. Escenografia i Atrezzo: Tània Gumbau.

Després de les quatre úniques funcions al desembre de l’any passat, “Acústic Broadway” ha tornat amb la primavera amb un espectacle millorat, ple d’humor i amb molta energia. Cansats de misticismes i musicals coneguts, el quartet format per Oriol Burés, Víctor Gómez, Berta Peñalver i Laura Ventura han rebuscat les cançons més divertides dels musicals més desconeguts de Broadway per dur-los al màgic espai del Círcol Maldà.

Sota l’acurada direcció escènica de Daniel Anglès, i amb una fantàstica adaptació de les lletres del mateix Víctor Gómez, “Acústic Broadway” es presenta com una conseqüència d’escenes musicals, de duets, de quartets i de solos que, de vegades sense tenir massa a veure les unes amb les altres, acaben enllaçant a la perfecció. Una concatenació que és capaç de mantenir el ritme, i de no deixar-se caure en el drama o l’histrionisme.

Una captatio benevolentiae engrescadora per començar el “concertet”, seguida de viatges a Hawai, records per Disney i Barri Sèsam, una història d’amor-odi entre una clienta de l’Starbucks i un cambrer, una mica de bogeria, personatges “freaks”, contes quotidians, i una mica d’esperança pels professionals del sector amb una crítica sana i musicada però punyent, sincera i clara.

Pel què fa a la posada en escena és del tot subtil, elegant i cuidada al detall. Amb quatre micròfons de peu, quatre tamborets alts, i unes quantes peces d’utilleria, els quatre intèrprets resolen l’espectacle sense necessitar res més que les seves veus.

El vestuari recorda a l’època – i al musical – de “Grease”, però amb un toc actual i fresc que atorga presència al conjunt d’artistes. Un conjunt que es complementa amb la parella de músics formats per Dani Campos i Edu Carmona, que amb les seves brillants interpretacions acompanyaven amb latència als cantants. Tot plegat, una família coordinada, homogènia que amb un somriure als llavis ofereix, o més ben dit, regala una estona de bon espectacle i bona música.

Cal destacar també un gran treball vocal i de direcció musical de Berta Peñalver, que ha sabut trobar les harmonies més envoltants i més adequades per a cada peça. No obstant això, cal comentar que, si bé era obvi un treball vocal constant, en alguns casos escanyaven algunes notes, i no sempre empraven els ressonadors per donar més volum – i per tant més flux d’aire – a les seves interpretacions. De la mateixa manera, és qüestionable l’ús de micròfons en un espectacle musical – se suposa que interpretat per professionals i experts de la veu – executat en un espai de les dimensions del Círcol Maldà.

Sigui com sigui però, el retorn d’“Acústic Broadway” ha estat un èxit farcit de rialles, talent, joventut i ganes de treballar fent bons espectacles. Amb unes lletres meravelloses amb referències universals, del context actual, amb crítica social i cultural i també una mica de crítica al sector; això si, sempre des del bon humor i l’autocrítica com a pas previ. En definitiva, una proposta imprescindible per aquesta primavera.

@anna_mestreseg

Switch to mobile version