Autor Entitats
4 Abril 2015 a 17:00

CaixaForum acull un Congrés internacional sobre els mitjans de pagament

Organitzat per CaixaBank i el WSBI

Seu Central de CaixaBank a Barcelona

Seu Central de CaixaBank a Barcelona // Imatge web la Caixa

Més d’un centenar de representants d’entitats financeres i especialistes tecnològics es donaran cita els propers dies 13 i 14 d’abril a un congrés internacional sobre el futur dels mitjans de pagament organitzat per CaixaBank i el World Savings and Retail Banking Institute (WSBI) que es celebrarà a CaixaForum.

Durant la trobada els participants analitzaran la revolució tecnològica que viu el sector financer i, especialment, els mitjans de pagament, gràcies al desenvolupament de noves tecnologies com el pagament per mòbil, el pagament P2P, els e-wallets o les noves aplicacions d’e-commerce. D’altra banda, el programa també inclourà debats sobre l’aplicació del big data al negoci financer o les conseqüències de l’entrada de nous actors en l’ecosistema del sector.

La cita aplegarà a ponents reconeguts a nivell global, incloent representants del Banc Central Europeu, CecaBank, l’Associació Alemanya de Caixes d’Estalvis o la Independent Community Bankers of America. Pel que fa a entitats financeres, està prevista la participació, com a ponents o com a congressistes, de directius de bancs retail i caixes d’estalvis de 50 països, incloent entitats com Sumitomo (Japó), Swedbank (Suècia), SNS Bank (Holanda), AktifBank (Turquia), Bank of East Àsia (Hong Kong), AFB (Sud-Àfrica), BancoEstado (Xile) o HFC Bank (Ghana). Així mateix, assistiran representants d’empreses clau en la indústria dels mitjans de pagament, com a Visa, PayPal, Global Payments, Le Compte Nickel, Cignifi, SWIFT o MyBank.

El World Savings and Retail Banking Institute (WSBI), del qual Isidre Fainé és vicepresident, agrupa bancs retail dels cinc continents i representa els interessos de prop de 6.000 institucions financeres que sumen un volum total d’actius de 14 bilions de dòlars i donen servei a 1.000 milions de clients de 80 països (dades 2013).

Per la seva banda, CaixaBank presidida per Fainé, és un grup punter en el mercat espanyol, amb negoci bancari, activitat asseguradora i inversions en bancs internacionals i una ferma aposta pel creixement. L’entitat té 14 milions de clients i una xarxa de 5.251 oficines,

CaixaBank, també és una entitat líder en innovació tecnològica i pionera en nous mètodes de pagament. Disposa d’un parc de 14 milions de targetes emeses i una quota de mercat del 21,3%. Ha estat la primera entitat financera a Espanya a apostar per la tecnologia de pagament sense contacte i té més de 4 milions de targetes contactless en circulació i més de 200.000 datàfons adaptats. En el segment de comerços i serveis merchant, la quota de mercat és del 25%. Igualment, CaixaBank té més de 4 milions de clients de serveis mòbils, dels quals 3,4 milions operen amb l’aplicació de Línia Oberta.

Switch to mobile version