Autor Economia
3 Abril 2015 a 10:30

Catalunya rebrà del FEDER 868,4 milions d’euros

L’aportació augmenta un 68,1 per cent respecte el periode anterior

Acte FEDER

Imatge de l’acte // Foto: Gencat

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) serà generós amb Catalunya i augmentarà la seva aportació econòmica. El país rebrà un total de 868,4 milions d’euros pel periode 2014-2020, el que suposa gairebé un 70 per cent més respecte el periode 2007-2013. Així es va saber en un acte organitzat al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona al qual van assistir diferents autoritats.

L’aportació del FEDER a Catalunya anirà encaminada a finançar diverses iniciatives que el Govern té ja en marxa com l’Estrategia Catalunya 2020 (EACAT2020). A més, aquests projectes tindran una part de suport privat i aquests cofinançament fa que la xifra augmenti fins gairebé els 1700 milions d’euros. D’aquest total, poc més de 800 milions formen part del Programa Operatiu (PO) orientat a fer crèixer l’ocupació i la resta es destinarà a donart suport a les PIMES.

Els eixos principals

A banda del foment i creixement de l’ocupació i el suport a les PIMES l’ajuda del FEDER a Catalunya anirà més enllà. Els diners s’invertiran en programes per millorar l’ús de les TIC, fer una transició econòmica cap a un model baix en carboni i, finalment, per protegir al màxim el medi ambient.

Switch to mobile version