Autor Cultura
7 Abril 2015 a 10:00

Cerdanyola presenta les activitats per Sant Jordi

Es faran una vintena d’activitats al llarg del mes

Cartell de la festa

Cartell de la festa // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola ha presentat el seu programa d’activitats per aquest Sant Jordi 2015, que forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat. Del 8 d’abril fins al 9 de maig es faran una vintena d’activitats adreçades a tots els públics amb el llibre com a protagonista. Algunes de les propostes més destacades són la diada de Sant Jordi i la 14ª Marató de lectura dedicada al poeta Francesc Garriga.

Entre les diferents propostes podem trobar tallers, presentacions de llibres, recitals poètics, teatre, titelles, conferències, exposicions i contacontes, entre d’altres. Els infants podran gaudir d’un Suc amb lletres especial, amb motiu del 10è aniversari de l’Aranya (l’11 d’abril a les 12 del migdia al MAC), un atractiu Taller de pentinats de contes (el 18 d’abril a les 12 del migdia al MAC), o l’activitat Expliquem contes d’ibers (el 19 d’abril a les 11.30 del matí al Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver). Els joves podran visitar l’exposició i acte d’homenatge al poeta bellaterrenc Francesc Garriga el 14 d’abril a les 7.30 de la tarda a l’Ateneu.

Els adults podran descobrir les confidències literàries de l’escriptora i periodista Elisenda Roca (el 21 d’abril a les 7.30 de la tarda al MAC) o gaudir d’un cafè amb la Dory Sontheimer, que presentarà el seu llibre Les set caixes (el 16 d’abril a les 7.30 de la tarda al MAC) i de les obres de teatre Terra Baixa amb l’actor Lluís Homar (el 24 d’abril a les 9 de la nit al Teatre Ateneu) o Caminando con Antonio Machado a càrrec de José Sacristan (el 9 de maig també a les 9 de la nit al Teatre Ateneu). La gent gran podrà crear roses esmaltades al taller que tindrà lloc el 14 d’abril a les 5 de la tarda al MAC.

Altres activitats són la presentació del llibre “People from Ibiza”, de José Corbacho i Juan Cruz el 8 d’abril a les 7 de la tarda a la Llibreria Èfora, la hissada de banderes amb motiu dels actes patronals d’Aragó, organitzada per la Casa d’Aragó, el 22 d’abril a les 8 de vespre a la plaça Francesc Layret, o el Concert de Sant Jordi de l’AM Cerdanyola del Vallès i la Banda de l’Associació Rubí Musical S. XXI el 25 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre Ateneu. També s’oferiran tres exposicions; la mostra “Francesc Garriga, joventut perenne”, a l’Ateneu, del 13 al 30 d’abril, “Mequinensa!, fotografies de Jesús Moncada”, a la Biblioteca Central de Cerdanyola, del 15 d’abril al 15 de maig, i la “Presentació del Sant Jordi de Lluís Masriera”, una pintura sobre taula que s’exposarà durant la setmana de Sant Jordi.

Finalment, tothom podrà participar a la Marató de lectura, que tindrà lloc el mateix dia de Sant Jordi, dedicada a Francesc Garriga. Els participants han de reservar el seu espai a través de l’adreça electrònica maratodelecturafrancescgarriga@gmail.com.

Switch to mobile version