Autor Política
26 Abril 2015 a 15:00

CiU presenta una llista renovada i amb independents

La formació esgrimeix  el sobiranisme, l’experiència en pactes, i la cintura política

Fotografia de família dels candidats, que CiU ha presentat aquest matí, a la Biblioteca

Fotografia de família dels candidats, que CiU ha presentat aquest matí, a la Biblioteca // Foto: Judit Josa

L’acte de presentació dels candidats de CiU, aquest migdia a la Sala Enric Granados, de la Biblioteca central s’ha iniciat amb un insòlit agraïment: el del cap de llista, l’independent Josep Grau, a CiU per obrir el partit i per donar pas a l’entrada de nova gent i de noves idees. “Un municipi no està al marge del que passa al país” ha dit Grau.

En moments excepcionals, CiU s’ha imposat el deure d’obrir el partit a la participació de la gent i avui ha presentat una llista renovada, en la que destaca la incorporació d’independents.

Només dos dels candidats, Marc Costa en el número 2 i l’actual portaveu Alfons Escoda, que de forma simbòlica tanca la llista, han estat regidors durant el mandat. L’advocada Encarna Linares, l’arquitecte Josep Lluís Riart i la professora de la Universit Rovira i Virgili i exjutgessa, Haidé Costa s’incorporen a les llistes com a independents en el lloc 3, 4 i 5, respectivament.

Marta Sotó presidenta de les JSC i el president de CdC, Miquel Soler ocupen els llocs 9 i 10.

Independents són també Ignasi Samper (14), el periodista Joan Bril·li (15) , la professora de música Conxi Gil (16) i en llocs més testimonials Francesca Felip i Nuria Subira.

Un a un, tots els integrants de la llista que incorpora tres suplents, han saludat el candidat mentre en un vídeo explicaven els motius que els han portat a sumar-se a la candidatura, les expectatives de ciutat i els canvis que confien aconseguir.

El candidat a l’alcaldia, Josep Grau ha entrevistat a set dels candidats. Entre aquests, a Encarna Linares, que ha destacat el compromís, la formació i la il·lusió de l’equip que acompanya a Grau; a Marc Costa que confia en demostrar que Cerdanyola pot ser governada d’una manera molt més oberta; a Josep Riart, que ha considerat que eren la llista més preparada per governar, perquè no usaven el doble llenguatge dels polítics; o a Marta Soto que ha reclamat la incorporació d’una nova generació, preparada per contribuir a l’alliberament nacional.

Transparència, proximitat, obertura“, o “accessible“, són alguns dels adjectius que més han utilitzat en les seves intervencions els candidats, tant per descriure atributs del cap de llista com els objectius plantejats. Grau ja ho havia plantejat abans: aspira a governar de forma “oberta, transparent i participativa”.

El portaveu Alfons Escoda ha reforçat l’entrada en campanya de l’aspiració nacional. En un escenari amb més actors en joc, més candidatures i partits, caldrà pactar, ha advertit el portaveu del grup.

A CiU, no ens fa cap por, hem demostrat que podem i sabem pactar”, ha dit Escoda. El candidat ha demanat suport per ser els primers i ha continuat enumerant els motius pels quals se’ls ha de votar: “tenim una llista preparada i il·lusionada, som el primer partit del sobiranisme i si bé hi ha altres forces que també formen part del món sobiranista i també podrien guanyar, som els únics que no hem no a tot aquests últims quatre anys”, ha proclamat en una clara al·lusió a ERC. S’acosta la campanya.

Switch to mobile version