Autor Cultura
30 abril 2015 a 14:00

Comença el Festival Flamenco Roser de Maig

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

José Menese obrirà la XXIX Nit del Cante Jondo

Presentació del Festival i la Nit del Cante Jondo amb l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona; la consellera de cultura de la població vallesenca, Montserrat Montiel; el president de la Casa de Andalucía a Cerdanyola del Vallès; María Domínguez Dávila, directora del quadre flamenc de la Casa de Andalucía; Manuel Hurtado, expert flamencòleg i el president de la FECAC, Daniel Salinero

Presentació del Festival i la Nit del Cante Jondo amb l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona; la consellera de cultura de la població vallesenca, Montserrat Montiel; el president de la Casa de Andalucía a Cerdanyola del Vallès; María Domínguez Dávila, directora del quadre flamenc de la Casa de Andalucía; Manuel Hurtado, expert flamencòleg i el president de la FECAC, Daniel Salinero // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

El proper 16 de maig es celebrarà a l’Ateneu de Cerdanyola, la XXIX edició de la Nit del Cante Jondo. Un esdeveniment que comptarà amb el cantaor José Menese com a estrella convidada, acompanyat per Esperanza Fernández i Amàlia Andújar.

Aquesta trobada serà l’acte de clausura de la Festa del Roser de Maig de Cerdanyola, que enguany es celebra des de demà fins al 5 de maig. Després de 28 edicions, la Nit del Cante Jondo s’ha convertit en un dels millors festivals del gènere a Catalunya que engloba tots els corrents artística del flamenc, consolidant l’aporta del municipi per aquest art.

José Mercè, Carmen Linares, Marina Heredia, Manuel Mairena, Rancapino Hijo, Miguel Poveda, Alba Carmona, Miguel de Tena o Antonio Reyes són alguns dels cantaors que han participat en les anteriors edicions de la Nit del Cante Jondo, alguns dels quals posteriorment han guanyat la Lámpara Minera del Festival Internacional de Cante de las Minas de La Unión a Murcia.

José Menese arrossega una carrera construïda sobre uns principis forts des que va començar com a deixeble d’Antonio Mairena. Va publicar el seu darrer disc al 2005, però continua oferint concerts. Defensor del flamenc pur, Menese ha estat i segueix sent un revolucionari del flamenc perquè les seves actuacions aconsegueixen generar un ambient especial entre un públic jove, universitari i progressista, a favor d’una major difusió de les arts del flamenc.

Esperanza Fernández és una de les veus principals del cant flamenc, dotada amb una versatilitat que li permet posar veu a estètiques musicals ben diferents. Amàlia Andújar per la seva banda, és dominadora dels cants de compàs i els cants lliures. Malgrat només tenir 20 anys, ja ha actuat a festivals de flamenc com els de Ceuta, San José de la Rinconada, Casa Patas de Madrid, Mairena del Alcor, i Rivas entre d’altres. Cal destacar que ha quedat en segona posició en la passada edició del Festival Internacional de Cante de las Minas de La Unión a Múrcia.

Els tres cantaors aniran acompanyats amb les guitarres d’Antonio Carrión Jiménez – que al principi era Niño Carrión – i Miguel Àngel Cortés – acompanyant d’artistes com Enrique Morente, Estrella Morente o Paco Cortés.

El concert es farà a les 21.00h a l’Ateneu de Cerdanyola. Les entrades, que ja són a la venta, es poden adquirir a la taquilla de l’Ateneu, o a la Casa d’Andalusia de Cerdanyola. Properament també es posaran a la venda a través de LetsBonus.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×