Autor Societat
30 abril 2015 a 14:30

Detinguts dos veïns de Ripollet i Badia que tenien més de mil plantes de marihuana a la zona centre de Sabadell

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Se’ls imputa un delicte contra la salut pública

Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van dur a terme, els passats 20 i 22 d’abril, un operatiu per desarticular un punt de cultiu de substàncies estupefaents a la ciutat de Sabadell.

L’operació es va saldar amb la detenció de tres homes, de 20, 23 i 27 anys, de nacionalitats peruana, espanyola i equatoriana respectivament; i veïns de Sabadell, veïns de Sabadell, Badia del Vallès i Ripollet, i se’ls imputa un delicte contra la salut publica en la seva vesant del tràfic de drogues i una altre de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis del mes d’abril, quan els agents van ser informats que a les rodalies de la zona, on finalment es va trobar la plantació, s’havia detectat una olor molt forta. Fruit de les gestions els investigadors van poder comprovar que els detinguts havien llogat un immoble de dos habitatges per tal de portar a terme el cultiu de la droga. Els agents van realitzar dos escorcolls en aquests domicilis, on es van trobar i intervenir un total de 1.103 plantes, en diferents estats de creixement; 1.100 grams de cabdells de marihuana preparada pel consum i es va detenir els autors.

Aquests habitatges estaven habilitats per poder dur a terme el cultiu de la substància estupefaent, quant a necessitats de temperatura, humitat i il·luminació. També es van intervenir tot tipus d’instruments i material,  com ara aparells d’aire condicionat, tubs d’ entrada i d’ extracció d’aire, filtres, bombetes d’alta potència, làmpades, ventiladors, cablejat elèctric, transformadors, aparells de control i programació de temperatura, humitat i regadiu, fertilitzants i nutrients. A l’escorcoll també va estar present un representant de la companyia elèctrica, i va poder comprovar que els detinguts havien manipulat la instal·lació elèctrica amb una finalitat delictiva. També es va trobar un petit laboratori per crear BHO (Butane Hash Oil) o oli de haixix per extracció amb gas, per a l’elaboració casolana del qual s’utilitzen ampolles de gas butà similars a les de recàrrega d’encenedors de gas, que són inflamables. En el registre es van intervenir més de 50 ampolles que contenien gas, i es van localitzar un número important d’ampolles amb substància estupefaent en l’interior, a les quals ja se’ls havia injectat el gas i extret l’oli de haixix o BHO.

També s’està investigant la localització de més de 100 grams d’una substància que podria ser escopolamina o “burundanga”, una droga altament tòxica i coneguda per anular la voluntat de les persones que la consumeixen.

Els detinguts resten en llibertat a l’espera de citació per part de  l’autoritat judicial.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×