Autor Societat
11 Abril 2015 a 14:00

El CatSalut adjudica el transport sanitari

El concurs del servei manté el pressupost de licitació del 2014

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha fet pública l’adjudicació del nou contracte per a la prestació del servei de transport sanitari de Catalunya amb un valor total de 214 milions d’euros de sortida, mantenint així el pressupost de 2014. El nou concurs, que ha augmentat el nombre d’hores en un 5,29% i manté els llocs de treball i el nombre de vehicles que prestaran servei, tindrà un període vigent de 6 anys prorrogable fins a un màxim de 10 anys.

El model que es planteja unifica la gestió integral del transport sanitari, tot i que manté de forma separada les modalitat d’urgent i no urgent. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es centralitzarà la gestió, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). El principal objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió.

El model millorat de transport replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori. Una de les novetats és la priorització de l’assistència dels pacients in situ per sobre del trasllat amb la incorporació de nous vehicles d’intervenció ràpida (VIR). Els VIR no efectuen trasllats i són turismes més àgils que les ambulàncies equipats amb un metge i un tècnic en emergències sanitàries (TES), permetent una primera valoració de l’atenció i dels recursos necessaris a desplegar. A més, incorporen tecnologia capdavantera que permet la transmissió de dades entre les unitats i la Central de Coordinació i la comunicació amb la història clínica compartida a Catalunya (HC3).

Respecte a la gestió dels recursos humans, les bases del concurs inclouen la subrogació del personal, tal com estableix el conveni laboral del transport sanitari, i el nombre de vehicles.

Switch to mobile version