Autor Política
1 Abril 2015 a 16:30

Es presenta la secció local d’ERC a Badia del Vallès

En un acte que va omplir la Biblioteca Vicente Aleixandre

erc badia

Més d’una seixantena de persones van assistir a l’acte // Imatge cedida per ERC Badia del Vallès

El coordinador de l’ANC Badia, Venanci Sánchez; Noël Climent, de CCOO de Catalunya; la membre de Súmate, Glória Díez; el diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas; Joan Tardà, diputat al Congrés, i el candidat d’ERC a l’alcaldia de Badia, Marcelo Aparicio, van participar ahir en l’acte de presentació de la secció local d’ERC de Badia del Vallès, que va omplir la sala polivalent de la biblioteca Vicente Aleixandre amb més d’una seixantena de persones.

Glória Díez va defensar la necessitat de votar un partit que sigui independentista per reforçar el procés de cara el proper 27 de setembre, data en què està previst iniciar el procés constituent de la nova República Catalana. Díez, d’origen burgalès, va explicar que “nosaltres, com a catalans, hem patit tant per la imposició de la llengua que ara no farem el mateix i no us obligarem a parlar una altra llengua perquè no tingueu que passar pel mateix”.

Marc Sanglas va defensar la construcció de la nova república per canviar cap a un model que sigui més just socialment i més transparent: “Si hem de construir un estat que sigui igual que l’actual, que no hi comptin. Nosaltres volem la independència per fer un país millor”. El diputat va defensar també la necessitat d’aplicar polítiques d’esquerres que garanteixin una correcta redistribució de la riquesa per generar més oportunitats: “Com a país necessitem més recursos per poder construir noves polítiques en educació, sanitat, benestar. Un país net on tothom tingui les mateixes oportunitats”. Sanglas va concloure la seva intervenció fent referència a la situació de la ciutat: “Badia no pot quedar fora del procés d’independència. No ens importa d’on venim, sinó cap a on anem. L’independentisme és un moviment integrador”.

Joan Tardà, per la seva banda, va defensar en la seva exposició que la independència per si sola no garanteix que tinguem un país millor: “De les banderes no se’n menja. Tenim pressa per construir una república que no tingui una societat dividida. Hem d’actuar per evitar viure en una societat dualitzada on una part de la població tingui tots els drets i una altra en tingui molt pocs”. El diputat al Congrés va explicar la situació de les esquerres a nivell europeu, on la incapacitat de trobar resposta a les necessitats socials els duen a perdre els seus referents i orígens. Tardà ha acabat la seva explicació demanant a la població de Badia que es mobilitzi per apuntalar el nou país: “Catalunya esdevindrà un Estat gràcies a la gent de Badia. Us necessitem a tots, independentment del lloc on hagueu nascut”.

Finalment, Marcelo Aparicio, candidat a l’alcaldia de Badia, va explicar els principals eixos del seu programa electoral, que passen per millorar les oportunitats laborals, l’educació, la transparència i la participació de la població de Badia: “Amb orgull podem dir que tenim la nostra història, petita però intensa, que ens ha portat a tenir un caràcter propi, reivindicatiu, participatiu i generós”. Aparicio va defensar que l’ajuntament ha de passar a ser “d’un agent a ser un actor principal. Tenim l’obligació de començar a exercir com a eina per resoldre els problemes de la nostra societat”. Entre les propostes principals, Aparicio va explicar la necessitat d’articular un consell articulat i format per totes les entitats de la ciutat i que sigui un veritable Consell Municipal.

Switch to mobile version