Autor Societat
9 Abril 2015 a 16:00

Germà Gordó recalca la importància de la Llei del Protectorat i de la Transparència

“La Llei és una eina bàsica per tenir unes fundacions adequades”

El conseller de Justícia, Germà Gordó // Imatge de la web del Govern

El conseller de Justícia, Germà Gordó // Imatge de la web del Govern

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va dur a terme un discurs ahir a la tarda, en la jornada informativa sobre la Llei del Protectorat i l’aplicació de les normes de transparència a les fundacions celebrada al Centre d’Estudis i Formació Especialitzada (CEJFE). Gordó va afirmar que la Llei del Protectorat i de la Transparència són eines necessàries per a tenir unes fundacions adequades a la nostra societat actual. Així mateix, va afegir que avui finalitza una feina molt important amb la Llei del Protectorat i la Transparència per fer unes fundacions més adequades a una societat moderna i transparent i en  comença una altra per potenciar-les”.

El conseller va remarcar la importància històrica de les fundacions per Catalunya i va afegir que les fundacions tenen un pes molt important en la vida del nostre país, ja que han tingut i tenen un gran impacte social i econòmic

D’altra banda, el titular de Justícia va assegurar que Llei del Protectorat i de la Transparència preveu mesures necessàries per aconseguir unes fundacions adequades a la societat actual però va afirmar també que avui acaba la tasca de posar-vos deures i comença un canvi relacional entre fundacions i govern. Ara, sou vosaltres les que ens heu d’exigir millores per facilitar la creació i potenciació de les fundacions”. Gordó va manifestar que els governs, en concret, el català,  han de millorar la normativa actual, com la llei del mecenatge, per facilitar la creació d’aquestes entitats i potenciar les existents.  Ara els deures en els heu de posar vosaltres, va dir.

El conseller de Justícia va detallar els tres eixos sobre els quals funciona la Llei del Protectorat: l’assessorament de les entitats, les funcions de supervisió i la funció de fiscalització. En aquest sentit, el conseller va afirmar que aquests aspectes  es desenvolupen des del reconeixement a l’autonomia de gestió i el funcionament de les fundacions”. Així va destacar que s’ha desenvolupat un model en el qual  la supervisió administrativa  està pensada per ser transparent per a les entitats quan actuen amb la deguda regularitat”.

Switch to mobile version