Autor Política
30 abril 2015 a 11:30

Grau insisteix en un gran pacte per definir el model de ciutat

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Cobrir un tram del riu, entre les propostes del candidat de CiU

L'alcaldable, Josep Grau amb els candidats Encarna Linares i Josep Lluís Riart, ahir, a El Viejo Roble

L’alcaldable, Josep Grau amb els candidats Encarna Linares i Josep Lluís Riart, ahir, a El Viejo Roble // Foto: Judit Josa

Després d’una trobada amb els arquitectes que han participat en el projecte de ciutat convergent, el candidat a l’alcaldia per CiU, Josep Grau, va exposar ahir, al restaurant Los Abetos, els eixos del programa electoral en matèria d’Urbanisme. “Cerdanyola ha viscut d’esquena als actius que té com a ciutat, que són molts, cal redissenyar-la per recuperar la identitat i un model propi” va dir Grau.

La seva candidatura anteposa la recuperació de la ciutat com a referent a la comarca i el pacte d’un model a llarg termini amb la resta de forces polítiques, a les solucions, entre les quals figura crear un espai central sobre el riu.

Hem de pensar d’una vegada per totes com volem que sigui la ciutat, amb vistes al 2040 i que tothom treballi en funció d’aquest acord” va defensar l’arquitecte i candidat independent per CiU, Josep Lluís Riart (4).

Pacte social per la ciutat del 2040

La proposta de CiU s’estructura en grans objectius com ara la recuperació de l’eix del riu Sec, la connexió amb el campus de l’ Autònoma o la recuperació del planejament del Centre Direccional; tanmateix donen prioritat a arribar consensos que incloguin, a més de totes les forces polítiques, agents socials i institucions com la Universitat Autònoma o l’escola d’arquitectura del Vallès, segons van detallar ahir els candidats. En la trobada hi va assistir també la candidata número 3, Encarna Linares i altres independents de la llista.

Aquestes són algunes de les pautes per negociar que recull el programa electoral de CiU i que segons Grau, s’ha analitzat abans la seva viabilitat:

Recuperar el riu sec com a eix vertebrador. Segons l’anàlisi de CiU, el riu ha estat una frontera que separa des de sempre els barris de Cerdanyola de dalt i de baix; el pla Urban ha demostrat que invertir al seu entorn, és insuficient motiu pel qual proposa una gran reforma urbana per crear un centre ciutat.

La proposta passa per redefinir el pla urbanístic de la zona del cinemes i del passeig del pont i cobrir amb zona verda el Riu Sec entre el pont de Santa Anna i el de l’avinguda Primavera, amb l’objectiu de crear un gran centre comercial i d’oci que esdevingui el centre ciutat.

Lluís Riart va detallar-ne els aspectes tècnics que la fan viable i va apuntar que permetria a més resoldre problemes de seguretat històrics com el requeriment de l’ACA de refer el pont de Santa Anna.

Crear un cinturó verd urbà per afavorir els desplaçaments a peu o en bicicleta pel perímetre urbà, i enllaçar-lo, a través de l’eix de la UAB, al Camí Verd i, per la banda de Collserola, al passeig del Besos.

Connectar Cerdanyola i UAB. El projecte preveu reduir un dels carrils de cotxes del pont de la UAB per destinar-lo a vianants i a llarg termini, ampliar el pont sobre l’Ap7 a més de la construcció d’equipaments universitaris, com una residència per a estudiants, al llarg de l’eix.

Recuperar protagonisme en el planejament urbanístic del Centre Direccional. Entre altres, defensen apropar l’habitatge a la ciutat per la zona de Serragalliners i que les noves construccions segueixin criteris d’arquitectura bioclimàtica.

La definició d’un pla d’inversions als barris, adaptats al disseny del centre ciutat que segueixi el model de ciutat amable, d’un pla d’aparcaments o la recuperació d’edificis històrics les masies Canaletes i Cordelles o la Torre Vermella, són altres de les propostes que CiU, planteja per negociar. Els candidats es van comprometre a impulsar ahir un funcionament més àgil i eficient d’urbanisme amb la implantació de la finestra única.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×