Autor Política
18 abril 2015 a 12:30

La CUP i Compromís sumen forces per les municipals

24 Flares 24 Flares ×
Escoltar

La Candidatura d’Unitat Popular i l’Alternativa visualitzen el seu suport mutu

Maurici Jaumandreu, Laura Benseny i Carles Escolà, ahir al local de Compromís

Maurici Jaumandreu, Laura Benseny i Carles Escolà, ahir al local de Compromís // Foto: Judit Josa

L’alcaldable de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà i els primers candidats de la CUP Laura Benseny i Maurici Jaumandreu, van explicar el procés de confluència que ha portat a la CUP a integrar-se en la llista de Compromís i a concórrer de forma conjunta a les municipals del 24 de maig. Un terç de membres de la llista, que Compromís presentarà demà, diumenge, si no plou, en un acte vermut a la plaça de la Constitució, són militants de la CUP.

L’acord, que va un pas més enllà de la col·laboració i el suport d’anteriors convocatòries, visualitza de forma clara la participació de la CUP i s’emmarca en la coalició assolida al Vallès entre les candidatures d’unitat popular i les alternatives. Les dues formacions esperen ampliar així l’espai al Consell Comarcal, on aquesta legislatura han tingut un representant, i entrar a formar part de la diputació. “Dues institucions molt opaques i poc transparents però on es prenen gran part de les decisions que afecten directament al municipi”, va explicar Carles Escolà, a les acaballes de la presentació de l’acord.

Per què no hi ha coalició a Cerdanyola com en altres municipis? Per la CUP, Compromís és a Cerdanyola “el pal de paller de l’esquerra transformadora i la única alternativa que pot contribuir a escala municipal al canvi social”, segons va explicar ahir, la candidata Laura Benseny.

No feia falta, com en altres municipis, crear una nova marca electoral perquè aquesta ja existia i ja tenia força, van venir a dir tant els membres de la candidatura d’unitat, com el propi Escolà. En cada municipi l’acord s’ha adaptat a la seva singularitat, ja que les 14 candidatures que s’han unit van prendre part de la decisió. “No va ser un acord imposat des de dalt” van dir ahir, sinó que es va votar en cada una de les assamblees.

El candidat a l’alcaldia va subratllar que no es tracta d’un pacte conjuntural per les eleccions. “L’acord arriba a Cerdanyola després d’un treball conjunt els darrers anys”, va dir.

Des de la creació de la CUP a Cerdanyola, al 2002, ha col·laborat amb candidatures com el PAS i posteriorment el seu successor Compromís. “ És una proposta consolidada i contrastada, amb la confiança de gent que hem demostrat que treballem de forma desinteressada, amb pràctiques polítiques basades en codis ètics i la participació en lluites socials” va dir Maurici Jaumandreu, per a qui les expectatives de la força alternativa són “molt bones”.

Compromís va donar suport les passades autonòmiques a la CUP i la CUP va fer el mateix en les anteriors municipals. Ara, es tracta de visualitzar “de forma molt clara” aquesta col·laboració, perquè ha contribuït a fer una “campanya amb més força i capacitat de treball,” va resumir Escolà alguna de les aportacions de la CUP.

24 Flares Twitter 0 Facebook 24 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 24 Flares ×