Autor Economia
19 Abril 2015 a 14:00

La Generalitat destinarà més de 332 milions d’euros per a lluitar contra l’atur el 2015

Felip Puig “no n’hi prou amb els 212 milions

El conseller Puig en l'atenció als mitjans

El conseller Puig en l’atenció als mitjans // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom destinaran, enguany, 332 milions per lliurar  contra l’atur mitjançant els programes de Polítiques Actives d’Ocupació. Els col·lectius més perjudicats per la crisi, persones joves, persones de més de 45 anys i persones en risc d’exclusió.

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, va explicar les línies d’actuació incloses en el programa a les organitzacions sindicals i empresarials i entitats municipalistes que formen part del Consell de direcció del SOC.

Els 332 milions d’euros per a la lluita contra l’atur provenen de la Conferència Sectorial; Fons Propis i del Fons Social Europeu i del Programa Garantia Juvenil. Sobre el fons provinent de l’Estat Felip Puig va afirmar que “no n’hi ha prou amb els 212 milions” i va retreure que “no hagi tornat als nivells de repartiments de fons de l’any 2011, quan Catalunya va rebre prop de 454 milions d’euros”.

Àmbits dels programes del SOC

El SOC destaca, entre els programes implementats, es destaquen els Grans Actius, amb 50 milions d’euros, destinats a persones de més de 45 anys en situació d’atur que el SOC està treballant per encàrrec del Govern. El de Garantia Juvenil, amb 79 milions  amplia fins a joves de 30 anys. A més, el SOC i la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom implementen altres programes.

Contractació i formació (125 milions d’euros)

Fem ocupació per Joves, Joves per a l’Ocupació, Treball i Formació i Forma i Insereix

Formació Ocupacional (90 milions d’euros)

Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries, Formació en Centres d’Innovació i Formació Ocupacional

Orientació (27 milions d’euros)

Accions d’orientació i acompanyament a la inserció laboral, Espais de recerca de feina, Orientadors a les Oficines de Treball

Desenvolupament local (16 milions)

Programes de Suport al Desenvolupament Local, Treball a les 7 Comarques, Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local.

Actuacions Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom (37 milion més aportacions de la Generalitat)

Centres Especials de Treball, Ajuts Ocupació Autònoms

Reestructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya

El conseller Puig va explicar que el Departament d’Empresa i Ocupació portarà al Govern el decret de reestructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la seva aprovació. A més, va insistir que “la reestructuració no suposarà una reducció de plantilla ni un ERO, sinó una adequació dels recursos de l’Administració per ser més eficaços i més eficients”.

El SOC es reestructurarà per afrontar amb més qualitat, eficàcia i eficiència les necessitats. A més la reestructuració anirà acompanyada d’un nou model de desenvolupament de polítiques d’ocupació.

El SOC s’estructurarà a partir de l’entrada en vigor del decret, en set subdireccions generals: la de polítiques actives d’ocupació; ocupació juvenil; verificació i supervisió; ocupació i territori; secretaria tècnica; recursos humans, organització i qualitat; i de gestió econòmica i patrimoni.

Amb l’entrada en vigor del decret es comptarà amb noves àrees específiques per a joves, empreses, de concertació territorial, i de verificació supervisió i justificació de les polítiques actives d’ocupació, entre d’altres.

Switch to mobile version