Autor Política
13 Abril 2015 a 15:30

M. Carmen Porro es escollida nova alcaldessa de Montcada i Reixac

Substitueix a la condemnada María Elena Pérez

m.carmen porro

M.Carmen Porro, nova alcaldessa de Montcada i Reixac // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac

M. Carmen Porro és des de divendres passat la nova alcaldessa de Montcada i Reixac després de ser proclamada en un Ple Extraordinari que va servir també per cessar-ne l’anterior, María Elena Pérez, que ha estat inhabilitada per exercir cap càrrec públic durant 7 anys per una sentència per prevaricació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Carmen Porro, del PSC, va obtenir en primera ronda els 11 suports que sumen la majoria absoluta a la Corporació –en aquests moments, representada per 20 edils i no per 21– gràcies als 11 vots que sumen els 6 regidors del PSC i els 5 de CiU –ambdues formacions configuren el govern municipal. ERC va proposar la seva portaveu, Marta Aguilar, com a candidata a l’alcaldia, que va obtenir dos suports; Carmen Romero, de C’s, no es va presentar com a candidata; sí ho va fer Eva García, del PP, que va obtenir els vots dels tres regidors que formen el seu grup municipal, mentre que els quatre regidors d’ICV-EUiA van fer vot nul.

Porro, que estava compaginant des del passat mes de setembre els càrrecs d’alcaldessa accidental amb la presidència de l’Àrea Interna i la regidoria de Serveis municipals va manifestar en el seu discurs d’investidura  que “assumeixo el càrrec amb la humilitat i prudència que considero necessàries davant les pròximes eleccions municipals”.

L’edil s’ha compromès a continuar impulsant projectes per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, com la recuperació del Rec Comtal, el passeig del Besòs, el darrer tram de les escales mecàniques a Can Sant Joan o les polítiques socials. “Hem reivindicat el soterrament, ens hem enfrontat amb els bancs”, va indicar Porro, qui també va expressar que, davant el context econòmic de crisi, “l’Ajuntament ha sobreviscut amb menys recursos, amb la caixa mig buida no hi ha projectes milionaris, però hem impulsat d’altres com la creació del centre obert de la Font Pudenta, hem obert el Teatre Municipal, hem creat horts municipals, hem mediat en l’habitatge i hem dotat de més recursos l’atenció domiciliària”, va expressar.

La nova alcaldessa també va reivindicar la feina feta durant l’actual mandat “per evitar que la gestió del govern quedi condemnada a l’ostracisme, amagada o oblidada”. L’edil va expressar la necessitat “d’encaixar les crítiques, escoltar-les i aprendre d’elles”, a la vegada que va convidar tot el Ple a actuar contra la corrupció.

Switch to mobile version