Autor Societat
9 Abril 2015 a 10:30

Montcada obre 35 expedients a entitats bancàries per tenir pisos desocupats

L’Ajuntament podria imposar sancions

pisos

Bloc de pisos // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Si les entitats bancàries no aconsegueixen introduir en el mercat els pisos desocupats dels 35 expedients administratius que l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha obert al mes de març, el consistori declararà l’incompliment de la funció social de la propietat, d’acord amb l’article 5 de la Llei del Dret a l’Habitatge, i podrà imposar sancions a les entitats bancàries pel fet de tenir habitatges desocupats.

Aquests tipus d’expedients, previstos a la Llei del Dret a l’Habitatge, pretenen fomentar l’ocupació dels habitatges desocupats, per tal d’incorporar-los al mercat, ja sigui pels mateixos propietaris o bé, cedits a l’Ajuntament perquè els gestioni en règim de lloguer, especialment de lloguer social.

L’Oficina Local de l’Habitatge ha elaborat en els darrers mesos un cens de les vivendes que durant els darrers dos anys han estat desocupades al municipi i en una primera fase, s’han iniciat els 35 expedients administratius per habitatges desocupats, situats a diferents zones del municipi: a Montcada Centre, a Mas rampinyo i a Can Sant Joan.

Amb aquests processos, el consistori dóna compliment a dues mocions aprovades per Ple al 2014, promogudes per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, una que mostrava la voluntat del consistori de multar els bancs i caixes amb pisos buits i una altra, d’aprovació de l’ordenança que permet multar les entitats financeres amb habitatges desocupats.

Switch to mobile version