Autor Política
28 abril 2015 a 16:30

Podem Cerdanyola descarta donar suport a cap llista per les municipals

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

La formació centrarà els seus esforços en les autonòmiques i les generals

D'esquerra a dreta, Víctor Segura, Cristina Rodríguez, Ibone Cabrera i Oriol Ballesta, de Podemos

D’esquerra a dreta, Víctor Segura, Cristina Rodríguez, Ibone Cabrera i Oriol Ballesta, de Podemos // Foto: Judit Josa

Podem no hi ha arribat. El Cercle de Cerdanyola va fer públic ahir la resolució de l’assemblea que, divendres passat, va decidir no donar suport a cap candidatura política en particular que es postuli al Govern Municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola. El text de la resolució, que van llegir a l’associació de veïns de Sant Ramón els portaveus locals de la formació que lidera Pablo Iglesias, advoca per concentrar totes les energies en construir una opció de canvi per a les eleccions autonòmiques de la tardor i les generals de l’any vinent.

Ni confluència ni agrupació d’electors

Podem Cerdanyola havia posat sobre la taula al gener dues opcions per participar a les municipals: una passava per crear una agrupació independent d’electors; la segona per explorar la confluència amb altres candidatures.

Quan ja era públic que no existia ni la possibilitat de concórrer a les municipals amb candidatura independent ni la confluència amb altres forces polítiques, la resolució de l’assemblea descarta també el suport explícit com a organització a una de les 10 candidatures que es disputen la contesa municipal.

Podem deixa a la lliure elecció de cadascun dels militants i simpatitzants de la formació escollir, a títol individual, l’agrupació que considerin per a les municipals. El matís, inclòs en el text de la resolució, no és gens baladí, en tant que la llista de Compromís per Cerdanyola integra a membres de Podem.

Qualsevol col·laboració “és a títol personal”, van respondre ahir els portaveus, malgrat deixar la porta oberta, en un futur i “per més endavant”, arribar a acords i confluències amb altres forces.

Entre gener i març, la formació va arribar a celebrar trobades programàtiques al Casal de joves, amb gran afluència de ciutadans i representació de partits d’esquerra. «No s’han donat les condicions necessàries» van reconèixer ahir els portaveus del Cercle Victor Segura, Cristina Rodríguez, Ibone Cabrera i Oriol Ballesta.

Estructura jove

El calendari electoral ha estat un escull per una organització política que s’està construint, segons van explicar, i en què “la participació ciutadana, la pluralitat i la transversalitat formen part de l’ADN”, va apuntar Rodríguez.

Per dir-ho d’alguna manera, a Podem els ha faltat temps per “arribar a un consens” sobre la forma de concórrer a les municipals més apropiada. Al març, només dos mesos després de ser escollit secretari general i en ple debat de les municipals, Sergi Méndez va presentar la seva renúncia al càrrec. Hi van haver quatre dimensions més al consell que posaven en evidència les dificultats per definir una posició respecte les municipals. El consell ciutadà de Podem, ara no està actiu, a l’espera de convocar noves eleccions internes.

Amb tot, Podem Cerdanyola continua a peu de carrer, treballant amb associacions ciutadanes i amb l’afany de transformar el poble, van explicar ahir els portaveus del Cercle. L’objectiu se centra ara en els pròxims comicis autonòmics i generals, si bé faran política activa durant la propera legislatura “per demanar el rendiment de comptes, junt amb agrupacions i moviments ciutadans”.

Podem es reuneix al local de Veïns de l’Associació de Sant Ramon, al carrer de Santa Maria

4 Flares Twitter 2 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×