Autor Societat
19 abril 2015 a 09:00

Relacions Laborals aprova el calendari de festes laborals catalanes pel 2016

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

L’any que ve hi haurà 12 festes, més dues festes locals

Joan Aregio // Imatge del web Convergencia.cat

Joan Aregio // Imatge del web Convergencia.cat

El Consell de Relacions Laborals (CRL) ha aprovat en un ple el calendari de festes laborals de Catalunya per al 2016, que inclou 12 festes més dues festes locals que els Ajuntaments hi podran afegir. Aquest ple, el primer de l’any, ha estat presidit per Joan Aregio, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals i vicepresident del Consell de Relacions Laborals, i ha comptat amb la participació del Govern de la Generalitat, CCOO, UGT, Foment del Treball, Pimec i Fepime.

Les festes laborals del 2016 a Catalunya seran l’1 de gener (Any Nou), el 6 de gener (Reis), el 25 de març (Divendres Sant), el 28 de març (dilluns de Pasqua Florida), el 16 de maig (dilluns de Pasqua Granada), el 24 de juny (Sant Joan), el 15 d’agost (l’Assumpció), el 12 d’octubre (festa nacional d’Espanya), l’1 de novembre (Tots Sants), el 6 de desembre (Dia de la Constitució), el 8 de desembre (la Immaculada) i el 26 de desembre (Sant Esteve). Respecte al 26 de desembre, en el cas de la Val d’Aran aquesta data serà substituïda per la del 17 de juny, festa d’Aran. A aquestes dates, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables.

Al ple també s’ha portat a terme el seguiment de l’activitat del Consell aquests primers quatres mesos de 2015 i s’ha destacat l’elaboració del primer butlletí de negociació col·lectiva sectorial a Catalunya, que es publicarà durant el mes de juliol, a més de la difusió del Marc Estratègic Català de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020. També s’ha destacat la tasca d’elaboració d’un nou protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe i el conjunt d’actuacions pel foment de la Responsabilitat Social a Catalunya. Per últim, s’ha presentat la Memòria d’activitats del Consell de Relacions Laborals de Catalunya per a l’any 2014.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×