Autor Economia
13 Maig 2015 a 16:00

Bizbarcelona crea Bizpimes

S’oferiran més continguts per fer créixer les empreses

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC entrarà a formar part del grup d’entitats promotores del saló Bizbarcelona by Barcelona Activa amb la subscripció del conveni pel qual la patronal catalana aportarà noves àrees i reforçarà els continguts de la fira adreçats a les micro, petites i mitjanes empreses en la propera edició, que tindrà lloc l’1 i 2 de juliol al recinte de Montjuïc. L’objectiu d’aquest conveni és recolzar el teixit productiu i els emprenedors i dinamitzar l’economia del país.

L’acord l’han signat Sònia Recasens, segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Comitè Organitzador del saló, Josep González, president de PIMEC, i Agustín Cordón, director general de Fira de Barcelona. Gràcies al conveni, hi hauran més continguts per fer créixer les empreses.

Enguany, Bizbarcelona ordenarà la seva oferta en dos grans zones temàtiques: Bizempren, amb solucions perquè els emprenedors encaminin els seus projectes cap l’èxit, i Bizpimes, una àrea pensada perquè les petites i mitjanes empreses accelerin el seu creixement. És en aquest segon àmbit on s’inscriu l’acord de col·laboració signat a Fira de Barcelona.

Recasens ha valorat favorablement la incorporació de PIMEC per enriquir les propostes per a pimes i autònoms que ofereix Bizbarcelona: “sumar l’expertesa de PIMEC significa fer un salt de qualitat i consolidar la nostra aposta d’obrir el saló a les pimes i autònoms per convertir-lo en la seva millor plataforma de creixement. Amb aquesta col·laboració público-privada, els oferirem uns serveis més especialitzats que facilitarà la millora de la seva competitivitat”, ha ressaltat. Per la seva banda, González s’ha mostrat molt satisfet de la implicació i el paper actiu que assumeix la patronal a Bizbarcelona: “és un pas més en la nostra voluntat d’ajudar a empresaris i emprenedors a començar i impulsar els seus negocis”.

Segons l’acord, PIMEC celebrarà en el marc de Bizbarcelona una nova edició del seu Mercat Financiapyme, trobada que posa en contacte empreses prèviament seleccionades amb entitats públiques i privades nacionals i internacionals que ofereixen finançament. En aquest fòrum, les companyies poden presentar el seu projecte empresarial de forma directa, millorant les condicions d’accés a préstecs. Paral·lelament, la patronal oferirà assessorament personalitzat i informació sobre alternatives i productes financers adients a cada cas.

Barcelona Activa, una de les principals entitats impulsores del saló, oferirà juntament amb PIMEC l’espai Contact-Talent per a la captació de recursos les pimes visitants en relació a la captació i retenció del talent, polítiques retributives, clima laboral, així com sobre qüestions relacionades amb contractacions, bonificacions, convenis de pràctiques, etc.

També es crearà l’espai BIZe-solutions centrat en comunicacions intel·ligents, sistemes de gestió, CRM, e-factures, seguretat o business intelligence, i es reforçaran activitats per atendre consultes de compra i venda d’empreses, per ajudar a reinserir professionalment persones empresàries, autònomes i emprenedores que s’han quedat sense activitat i per afavorir el networking entre pimes que desitgin incrementar la seva xarxa de contactes, captar clients potencials o generar sinèrgies i col·laboracions entre negocis.

Per altra banda, a Bizbarcelona les pimes que es plantegin incrementar la seva internacionalització o sortir a l’exterior trobaran programes i ajudes a la zona Bizexporta, coordinada per ‘la Caixa’ i la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, podran assistir a les ponències i propostes sobre gestió empresarial, màrqueting, vendes i el comerç electrònic, entre d’altres temes.

PIMEC celebrarà també en el marc de Bizbarcelona el seu sopar anual que aplega gairebé un miler de petits i mitjans empresaris i al qual assisteixen també representants polítics i institucionals. Durant el transcurs d’aquest acte, tindrà lloc el lliurament dels Premis Pimes 2015, que reconeixen les millors iniciatives empresarials realitzades a Catalunya durant l’any passat en diferents àmbits.

Switch to mobile version