Autor Política
16 Maig 2015 a 12:30

CIU promet fer de Cerdanyola un referent

“Hem de girar la truita d’una vegada!” diu Grau en el seu primer míting

Els candidats per CIU a les municipals i el conseller Hom es fan una selfie a l'acabar les intervencions ahir, a Ca n'Ortadó

Els candidats per CIU a les municipals i el conseller Hom es fan una selfie a l’acabar les intervencions ahir, a Ca n’Ortadó // Foto: Judit Josa

Josep Grau, alcaldable per CiU, va pronunciar ahir, als jardins de Ca n’Ortadó, el que probablement era el seu primer míting. Grau va explicar que després de visitar comerços en un porta a porta estava cada cop més “motivat i il·lusionat” davant de tot el que calia fer per Cerdanyola.

La ciutat és “una matèria prima excel·lent”, en paraules del candidat, però a qui no se li esta treien profit perquè “porta massa temps d’esquena” als seus actius. “Jo compro” diria més tard el conseller Francesc Homs, que va expressar la seva admiració “pel que teniu (des de Collerola al propi jardí de Ca n’Ortadó passant per la UAB, el PTV, el Parc de l’Alba) i potser fins ara no ha aflorat”.

Hem de girar la truita d’una vegada!” va proclamar el candidat que es compromet a situar Cerdanyola “al mapa de ciutats de referència” en drets socials, esport i cultura i en promoció econòmica.

La formació planteja mesures com recuperar el centre ciutat, amb la creació de zona verda sobre el riu. “Sabem on volem anar, tenim un gran programa i el millor equip” havia dit Grau qui va assenyalar creure’s totes “les propostes al 100%” i estar segur de poder-les portar a terme. El programa s’ha elaborat amb la participació d’una vuitantena de veïns, i a partir de la reunió amb entitats locals; amb l’objectiu d’aportar solucions a “problemes reals”.

La candidatura, formada prop de la meitat per independents, aspira que el ciutadà percebi l’ajuntament en primera persona i el prometen a partir d’ara més “proper”, “participatiu” i “transparent”. Van obrir pas a l’escenari a Grau, els candidats Haidé Costa, Josep Lluís Riart, Encarna Linares i Marc Costa que van explicar amb un  to de proximitat les propostes de la formació en esport, projecte de ciutat, polítiques socials i promoció econòmica. Marc Costa, segon de llista i militant de CdC, havia incidit en el “gir i en fer el tomb a la ciutat”. “No pot ser que es triguin 9 mesos en aconseguir un permís d’obres”, va remarcar després d’haver assenyalat que “excepte un breu període de temps esperançador” sempre havia hagut “el mateix color” al capdavant de l’Ajuntament.

El mateix to va mantenir el conselles Homs que va identificar-se amb el candidat Grau per ser del grup del “nen no t’emboliquis en política”. Homs va voler posar en valor “el compromís” de milers de persones com Grau, que havien fet un pas endavant a la política per la seva estima a la ciutat o per sentit de responsabilitat, en uns moments de dificultats i desprestigi. “Feu possible l’opció de la bona política”, els va dir i els va demanar suports pels tres grans objectius en joc a les properes municipals: la creació de feina, el sosteniment de l’estat del benestar i el futur polític de Catalunya. “A diferència dels altres, nosaltres diem Sí a Cerdanyola i Sí a Catalunya”, havia tancat el discurs Grau.

Grau i Homs parlen amb activistes locals de la PAH, que els demana suport a la ILP

Grau i Homs parlen amb activistes locals de la PAH, que els demana suport a la ILP // Foto: Judit Josa

Petició de la PAH

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van esperar l’arribada del conseller per demanar-li suport al Parlament a la Iniciativa popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica que voldrien que es tramités abans de la dissolució de la cambra per les eleccions de setembre. L’acció forma part dels “escraches” silenciosos als dos partits, CiU i PP, que segons la PAH i l’Aliança contra la Pobresa Energètica estan bloquejant la ILP catalana. PP i CiU són les úniques formacions que no s’han compromès a donar suport al conjunt de mesures que plantegen, avalades amb la signatura de 150.000 signatures.

La PAH, a qui li falten dos vots per obtenir la majoria al Parlament, tem que les possibles esmenes de CIU acabin desdibuixant la proposta ciutadana i que malgrat que aquesta s’aprovi, esdevingui paper mullat pels canvis fets, com va passar al Congrés amb el PP, explica un activista local.

La postura estava resumida en un hastag als cartells #CiU-PP i el lema va irritar a Homs. “No és just i és mentida, i faltant la veritat es perd l’autoritat davant de la gent” va esgrimir el conseller en la seva intervenció posterior a l’acte, durant la qual va reproduir part de la conversa sostinguda amb els activistes.

L’aprovació del decret de pobresa energètica o la mobilització durant la legislatura de 40.000 pisos de protecció oficial van ser els arguments per rebatre l’acusació i concloure “no ens confonguem, la vostra causa és la nostra”.

De la ILP, una iniciativa popular que vol posar fi als 42 desallotjaments diaris a Catalunya i a la pobresa energètica, que afecta 320.000 persones, segons un dels activistes locals, cap paraula. Homs i Grau havien accedit, això sí, a rebre els manifestants i a parlar-hi abans de l’acte.

Switch to mobile version