Autor Política
1 maig 2015 a 11:00

El Ple vota per unanimitat el rebuig a l’antena de telefonia

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

L’Ajuntament també dona suport a les famílies de Gespa

Els grups aplaudeixen la intervenció de la regidora Carme Arché que va defensar el respecte als càrrecs electes després de ser assetjada en una manifestació del Penn. D’esquena la regidora Manoli Ortuño, cap de llista de Penn

Els grups aplaudeixen la intervenció de la regidora Carme Arché que va defensar el respecte als càrrecs electes després de ser assetjada en una manifestació del Penn. D’esquena la regidora Manoli Ortuño, cap de llista de Penn // Foto: Judit Josa

Breu però intens. En un mandat en què els plens no acostumen a finalitzar abans de fer-se fosc, la darrera sessió plenària abans de les eleccions va ser tota una excepció.

Els grups municipals van anar ahir per feina i els pocs moments en que va colar-se la precampanya per les municipals, van despatxar-se en un cos a cos ràpid.

En l’ordre del dia faltava la liquidació econòmica del 2014, un punt que hauria permès al Govern treure pit perquè l’any s’ha tancant amb un superàvit de 5,8 M i que hauria donat per rèpliques, com l’atac que tenia preparat el PP contra la càrrega fiscal. La informació va liquidar-se amb pregunta sense rèplica del portaveu popular i el punt es debatrà passades les eleccions.

No al repetidor de Renaixement

Dues mocions sorgides de la ciutadania i aprovades les dues ahir per unanimitat van acabar centralitzant l’interès. El plenari va votar en contra del tancament de l’escola Bressol Gespa i en rebuig de l’antena de telefonia mòbil al carrer Renaixement. Dues lluites ciutadanes, que la regidora de Compromís, Puri Palomar, va qualificar de “modèliques”, i que deixen deures per fer al consistori que sorgeixi del 24 M.

Així, en el camp de telefonia mòbil, caldrà elaborar mapes i posar-se les piles per intentar regular una situació que no sigui “el campi qui pugui” actual, va apuntar Palomar, tot i que la normativa estatal limita la intervenció de l’Ajuntament.

La regidora d’Urbanisme, Eulalia Mimó, va enumerar les accions fetes fins ara, com la sol·licitud d’un informe al ministeri d’indústria per poder proclamar la suspensió de llicències temporal. En el rerefons hi ha una denuncia compartida pels grups contra la llei de Telecomunicacions per la seva ingerència en l’autonomia municipal.

L’Ajuntament donarà suport a les famílies de Gespa

El plenari va reprovar la decisió del govern de la Universitat Autònoma de Barcelona de tancar l’escola Gespa, un tancament que, de produir-se, seria massa sobtat i “sense avis”, en paraules de la portaveu, Helena Solà.

El centre, ubicat al Campus i que va posar-se en funcionament fa 41 anys, és “un referent del model d’educació 0-3 implantat a Cerdanyola”, segons va explicar la regidora d’Educació, Maria Reina, que va lamentar la decisió presa.

Reina i Montse Montiel, les dues representants de l’Ajuntament al Patronat de Gespa, ja van votar en contra del tancament en la darrera reunió d’aquest òrgan. L’Ajuntament instarà ara a la UAB que es replantegi la decisió i en virtut de la moció, defensada pels grups de CxC, ERC i ICV-EUiA, es compromet a crear un espai de suport a les famílies i a atendre els infants si el tancament es fa efectiu.

Els regidors que hem assistit als consells de la UAB, hem vist escenes molt dures i difícils de comprendre” va dir la republicana, Helena Solà, que va advertir que els infants afectats haurien de fer front a un triple procés d’adaptació escolar en un breu període de temps.

El govern de la UAB ha demostrat tenir molt poca sensibilitat”, havia sentenciat en la mateixa línia la regidora de CxC, Puri Palomar.

El moment de màxima intensitat emocional va arribar en l’apartat de precs i preguntes. La denuncia de la regidora d’ICV-EUiA, Carme Arché per l’assetjament que va patir durant una manifestació de campanya del PENN, el mes passat, va ser rebuda amb aplaudiments per la resta de membres del plenari.

Tot els que estem aquí, govern i oposició, estem treballant per la ciutadania. Podem discrepar, però la violència, si us plau no”, va recriminar-li Arché a la regidora no adscrita i candidata del PENN, Manoli Ortuño. La música de fons que s’havia escoltat durant tota la sessió plenària procedent de la trobada periòdica d’una assemblea d’aturats a la plaça havia cessat feia una estona.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×