Autor Economia
5 maig 2015 a 09:00

El sector empresarial està satisfet per la resolució de l’Eurocambra en el cas Castor

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

S’ha exigit el bloqueig de la indemnització

El president de la patronal Cecot va comunicar al gener que s'emprendrien accions a instàncies europees pel cas Castor

El president de la patronal Cecot va comunicar al gener que s’emprendrien accions a instàncies europees pel cas Castor // Imatge cedida per Cecot

El passat 30 d’abril l’Eurocambra va aprovar la resolució per instar a la Comissió i al Banc Europeu d’Inversions al fet que prenguin mesures a fi d’evitar que els ciutadans espanyols hagin d’abonar els 1.300 milions d’euros d’indemnització per un projecte precedit “d’una avaluació desastrosa”.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ja va avançar al mes de gener d’enguany  que diverses organitzacions empresarials i entitats estaven duent a terme conjuntament un seguit de gestions per emprendre accions a instàncies europees.

Davant la gestió del Govern pel cas Castor, aquestes entitats i organitzacions empresarials van considerar “inacceptable i incomprensible” la rapidesa amb la qual el Govern central va abonar la indemnització a l’empresa Escal UGS per a la cancel·lació del projecte Castor. Aquesta indemnització, de més d’1.300 milions d’euros, repercutirà en la factura del gas de les empreses i consumidors particulars durant els propers 30 anys.

El Parlament Europeu, segons l’informe presentat el passat 30 d’abril, “lamenta el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor, finançat en el marc de la Iniciativa Europa 2020 d’Obligacions per al Finançament de Projectes, l’avaluació dels quals de riscos no va prendre en consideració el risc d’augment de l’activitat sísmica vinculat a la injecció de gas, malgrat l’existència d’estudis que alerten clarament dels perills potencials d’aquesta operació”.

D’aquesta manera, l’Eurocambra ha exigit el bloqueig i la indemnització per Castor pagada a ACS en una votació amb 350 europarlamentaris a favor, 236 en contra, i 28 abstencions. Amb aquesta resolució l’Eurocambra avala les gestions d’aquestes organitzacions, empresaris i entitats per evitar que empreses i particulars hagin d’acabar abonant aquesta indemnització durant els propers 30 anys.

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×