Autor Societat
9 Maig 2015 a 12:00

Gordó inaugura la VII Jornada de Drogodependències

El conseller vol trencar amb el binomi drogodependència i delinqüència

Inauguració de la Jornada // Imatge del web Gencat.cat

Inauguració de la Jornada // Imatge del web Gencat.cat

Germà Gordó, conseller de Justícia, va participar ahir al matí en la inauguració de la VII Jornada de Drogodependències, organitzada pel Projecte Home i la Universitat de Barcelona. La Jornada, que busca la rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials, també va comptar amb la presència d’Oriol Esculies, director de Projecte Home, i Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona.

Gordó va afirmar que “és la nostra obligació trencar amb el binomi drogodependència i delinqüència per aconseguir la reinserció dels reclusos“, i va remarcar que “rere el fracàs personal d’una persona reclusa amb drogodependències hi ha el fracàs del conjunt de la societat. Quan passa això, hem d’intentar resoldre el fracàs: amb programes específics adreçats a les persones amb aquest tipus de problemàtica“. “No sempre és possible sortir-nos-en en aquest intent de regeneració de la persona, però el pitjor fracàs és si no es fa res”, va reconèixer.

El conseller va insistir en que, per fer front a aquestes problemàtiques, s’han de buscar totes les col·laboracions possibles, altres institucions i entitats com Projecte Home, del qual ha reconegut la seva tasca. Projecte Home, que tracta els penats que es troben complint una pena privativa de llibertat o una mesura penal alternativa, és “un gran col·laborador del Departament de Justícia i una peça vital amb la feina que fem amb els reclusos amb drogodependències”, va admetre Gordó.

També va valorar que “el més important dels 20 anys de Projecte Home és que han cregut en allò que emana de la llei: la segona oportunitat. Tots plegats creiem en la possible regeneració i reinserció de qualsevol persona”.

L’Informe europeu sobre drogues 2014, elaborat per l’Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies, va posar en relleu que els reclusos presenten taxes de consum de drogues més altes que la població general i, alhora, aquestes pautes de consum són més perilloses. Els estudis recents alerten que entre un 5 i un 31 % dels reclusos han consumit drogues per via parenteral en algun moment

Switch to mobile version