Autor Política
30 Maig 2015 a 16:00

Justícia destina quasi 1,6 milions d’euros als jutjats de pau de Catalunya

L’objectiu: contribuir a les despeses d’enguany

Imatge del web ciutatdejusticia.com

Imatge del web ciutatdejusticia.com

El Departament de Justícia ha destinat 1.582.370 euros per subvencionar els 898 municipis de Catalunya amb jutjat de pau. L’objectiu principal és contribuir a les despeses de personal i mitjans necessaris per a l’exercici de les seves funcions al llarg d’aquest any.

La tasca dels jutjats de pau és apropar la justícia a la ciutadania en tant que són òrgans unipersonals que se situen en tots aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció, i tenen jurisdicció al terme municipal.

Les subvencions es reparteixen tenint en compte el nombre d’habitants de cadascuna de les poblacions, xifra d’acord amb la qual es distribueixen en 11 grups: el primer, que inclou els municipis de fins a 299 habitants, fins a l’últim grup, integrat pels que tenen 40.000 habitants o més.

Els ajuntaments de la Roca del Vallès, Sant Esteve Sesrovires i Sant Joan de Vilatorrada percebran a més, una quantitat complementària de 9.000 euros, 8.500 euros i 2.500 euros respectivament pel volum de treball que comporta als jutjats de pau d’aquestes poblacions l’existència de centres penitenciaris al seu terme municipal.

Switch to mobile version