Autor Societat
17 Maig 2015 a 18:00

La DGPC presenta les campanyes de sensibilització 2015

Hi han participat diverses associacions de voluntaris de protecció civil

Sessió de presentació de les campanyes // Imatge del web Gencat.cat

Sessió de presentació de les campanyes // Imatge del web Gencat.cat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va presentar el passat divendres tarda a la seu del Departament d’Interior les diferents campanyes de sensibilització a la població per a l’estiu 2015. La sessió va estar presidida per Jaume Guamis, subdirector general de Programes en Protecció Civil, i es va adreçar als voluntaris habilitats en campanyes de sensibilització i responsables i/o presidents de les associacions de voluntaris de protecció civil (AVPC). A la trobada hi van participar més de 50 voluntaris de 28 AVPC.

Les associacions de voluntaris de protecció civil que van participar van ser les d’Abrera, Ametlla del Vallès, Balenyà, Bescanó, Caldes de Montbui, Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Cardona, Castellbell i El Vilar, Cercs, el Catllar, Figueres, la Garriga, Lloret de Mar, el Masnou, Masquefa, Navàs, Olot, Palafolls, Palafrugell, Reus, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, Tona, Valls, Vilanova del Camí i Vilanova del Vallès.

A la jornada es van presentar les diferents campanyes de sensibilització que du a terme Protecció Civil de la Generalitat a l’estiu (revetlles, seguretat a la platja, onada de calor, fortes pluges i ozó troposfèric) i el material que hi ha al web de la Generalitat i que està disponible perquè els voluntaris de protecció civil formats per dur a terme tasques de sensibilització i els ajuntaments, com a administració més propera al ciutadà, puguin fer-ne difusió entre la població.

Entre el material de sensibilització de Protecció Civil es poden trobar còmics infantils amb consells de seguretat per a les revetlles, falques de ràdio amb consells de revetlles, platja segura i fortes pluges, un vídeo divulgatiu de revetlles i d’inundacions, o pòsters amb consells de pluges en català, castellà, anglès, francès i xinès, entre d’altres. A més, es va presentar el material que la DGPC ha editat per aquest estiu i que consisteix en 2.000 pòsters i 50.000 ventalls amb consells de seguretat a les platges que es repartiran als ajuntaments costaners i a les empreses de vigilància a les platges.

A la jornada també es va explicar el visor de les platges, un aplicatiu del web de Protecció Civil de la Generalitat que ofereix informació en línia i en temps real de quines platges estan vigilades, la bandera que oneja en cada moment en les vigilades, si hi ha meduses, quin tipus i perillositat, i serveis disponibles (comissaries, CAP, transport públic, accessibilitat, etc.).

Per últim, els responsables de les associacions de voluntaris de protecció civil de Castell-Platja d’Aro i Tarragona van exposar els casos pràctics del treball per al foment de la sensibilització en l’àmbit municipal. A Castell-Platja d’Aro es difonen consells de seguretat a la població sobre els diversos riscos que poden afectar al seu municipi a través de la ràdio i televisió locals, de Youtube i fent xerrades a escoles i a altres centre, mentre que a Tarragona ha explicat s’organitzen xerrades de manera regular a col·legis, centres socials de gent gran i associacions de veïns en què ensenyen mesures d’autoprotecció davant una onada de calor i risc d’incendi forestal.

Switch to mobile version