Autor Entitats
28 maig 2015 a 11:30

La Primavera solidaria creua l’equador

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

Creu Roja presenta uns titelles per educar en drets humans

Els titelles de Creu Roja, presentats ahir a Ca n'Ortadó, estan dirigits per joves voluntaris de l'ong

Els titelles de Creu Roja, presentats ahir a Ca n’Ortadó, estan dirigits per joves voluntaris de l’ong // Foto: Judit Josa

La segona edició de la Primavera Solidaria, un programa d’activitats per a tots els públics de l’Ajuntament i les entitats i Ong’s locals que operen en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat , va arribar ahir a l’equador de la campanya. Creu Roja va presentar al jardí de Ca n’Ortadó les seves titelles, un nou projecte de l’entitat per transmetre missatges de solidaritat, cooperació o sostenibilitat a infants a partir dels 9 anys. El programa finalitza el 21 de juny amb un concert solidari amb el Nepal i enguany presta especial atenció a la diversitat.

Els drets humans amb ulls de nen

Les titelles de Creu Roja “són una eina educativa molt bona” i alhora un espectacle de petit format que permet interactuar amb els infants i “treballar temes com els drets i deures o la salut”, va explicar ahir el coordinador de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Cèsar Martínez. L’espectacle, de 10 o 15 minuts de durada, està protagonitzat pel Come, la Valeria i la Mar, tres titelles que si bé són d’orígens diferents comparteixen el fet de ser voluntaris a la Creu Roja.

A través de la seva història i en especial de les preguntes dels petits espectadors, poden abordar diferents aspectes educatius. Ahir van parlar de drets humans i de com construir ciutats inclusives.

˝L’educació comença en la canalla, que són l’arrel del que serà la societat” recorda Manolo Martínez, responsable del projecte a Cerdanyola i Cèsar Martínez, afegeix que les titelles, com el joc gegant de drets humans, “es podran tornar a veure a la ciutat en escoles i instituts“.

Un musical al mercat i exposicions a la Biblioteca

La Primavera Solidaria ha assolit fins ara èxit de públic amb activitats com la representació dissabte de la setmana passada de fragments del musical Despulla’t, de Veus sense Fronteres, al mercat de Les Fontetes. També amb actes fora de programa, com va ser la distribució de punts de llibre amb cal·ligrafies a mà per Sant Jordi. 800 veïns van interactuar amb cerdanyolencs d’altres orígens, com ara xinesos o àrabs, mentre elaboraven el punt de llibre personalitzat, expliquen des de la regidoria d’Immigració i Cooperació, que destaquen l’impacte “d’accions humils”.

En aquesta mateixa línia, la Biblioteca Central de Cerdanyola se sumarà a partir de juny a la primavera solidaria. La regidoria i la Biblioteca han arribat a un acord per exposar mostres solidaries. La primera, de la Fundació Pau i Solidaritat, s’inaugura el dia 2 de juny amb l’exhibició dels objectius de desenvolupament del mil·lenni, un programa per eradicar la pobresa i la desigualtat al món. El projecte d’exposicions, que ocuparan els vidres frontals de la Biblioteca, s’acompanyarà amb una xerrada. La segona de les exposicions previstes, a partir del 15 de juny, mostrarà el treball de la Fundació Vicente Ferrer per garantir els drets a la Índia rural.

Una persona, una ‘biblioteca vivent’

Els responsables de la Primavera Solidaria van voler destacar ahir l’activitat que organitza la taula de la Diversitat el dimecres 10 de juny, també a la Biblioteca Central. Durant l’acte, veïns de Cerdanyola procedents de diferents països narraran les seves vivències. Hi parlarà per exemple un cerdanyolenc de Senegal, que va creuar el mar en pastera o una veïna procedent de la Xina, i que va estar a la plaça de Tiananmen. L’objectiu “ és donar visibilitat a tot allò que ja fa la gent de Cerdanyola o les entitats per construir un món millor”, expliquen els organitzadors de la Primavera Solidaria.

Els actes, que inclouen una festa infantil i un mercat d’encants per a Haití, el matí de diumenge 7 de juny a la Plaça d’Abat Oliba a més de les dues exposicions a la Biblioteca i la presentació del projecte de Biblioteca antirumors, el dia 10 a les 19 hores, finalitza amb un concert solidari per recollir fons pel Nepal. La cita serà el 21 de juny. L’organitza la taula d’entitats de Cooperació i Diversitat i hi actuaran corals de Turó Solidari, Veus Sense Fronteres i l’escola municipal de música Aulos, entre altres grups. L’entrada simbòlica de 5 euros es destinarà a la campanya d’emergència per fer front al terratrèmol de Nepal, a través del Fons Català de Cooperació.

4 Flares Twitter 1 Facebook 3 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×