Autor Societat
5 Maig 2015 a 14:00

L’Ajuntament de Badia cedeix un local a Creu Roja

Servirà de punt de suport per a famílies del municipi

L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i el president del Comitè Local de la Creu Roja a Sabadell, Josep Masip, durant l’acte de signatura del conveni // Imatge del web de l’Ajuntament de Badia

L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i el president del Comitè Local de la Creu Roja a Sabadell, Josep Masip, durant l’acte de signatura del conveni // Imatge del web de l’Ajuntament de Badia

L’Ajuntament de Badia del Vallès i la Creu Roja de Sabadell van signar la setmana passada un conveni per a la cessió d’un local de la ciutat a l’organització humanitària, on hi haurà un Punt de Suport per a les famílies de Badia. El local serà a l’avinguda de la Mediterrània, núm. 5.  L’increment d’actuacions de Creu Roja al municipi en els darrers anys i la intenció d’ampliar les línies d’intervenció a diferents nivells, han fet que l’Ajuntament cregui necessari que la Creu Roja pugui tenir un punt de presència i compti amb un local per desenvolupar la seva activitat de suport a les famílies del municipi.

La Creu Roja de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament, va iniciar el 2010 la distribució de Kits de Suport Social, lots adreçats a famílies en situació de dificultat econòmica. Més enllà del conveni per a la cobertura d’aquests kits, en els darrers anys, Creu Roja ha anat ampliant la seva intervenció i col·laboració amb l’Ajuntament de Badia i manté altres línies de suport a famílies del municipi, entre les quals cal destacar:

– A nivell assistencial, entrega de targetes mensuals per comprar aliments i roba per a infants i adolescents, ajuts de menjador escolar, ajuts econòmics per evitar talls de subministraments o lots d’aliments per a la gent gran (a domicili).
– Activitats d’acompanyament, suport i promoció de la gent gran.
– Tallers duts a terme al municipi per afrontar la situació de crisi econòmica (eficiència energètica, cuina econòmica…).
– Participació en el Consell Municipal de Serveis Socials de Badia del Vallès (del qual és membre des de l’any 2012) i en totes les seves comissions de treball.

1.469 persones s’han beneficiat de les ajudes de Creu Roja a Badia. L’import total d’aquestes ajudes ha ascendit a gairebé 127.000 euros.

Per programes, el destinat a Gent Gran ha repartit ajuts per valor de 17.164,87 euros, per un total de 691 prestacions destinades a 97 persones. A més, 523 infants en situació de vulnerabilitat han rebut ajudes amb un valor total de 71.511,65 euros. Pel que fa a famílies en risc d’exclusió social, 756 badiencs i badienques han resultat beneficiaris d’ajuts valorats en 38.268,38 euros.

Switch to mobile version