Autor Cultura
5 Maig 2015 a 17:00

L’Institut Jaume Mimó posa en marxa La veu del silenci – Five Days to Dance

Serà a partir del proper dilluns

Ateneu Municipal

Ateneu Municipal // Imatge del web de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Una parella de ballarins arriba un matí de dilluns a una de les aules d’un intitut i anuncia a un grup d’adolescents que tenen cinc dies per preparar un espectacle de dansa contemporània. Una setmana per a canviar les coses. Això és el que relata el documental del mes del novembre de l’any passat, Five Days to Dance, dels valencians Rafa Molés i Pepe Andreu.

La directora de l’Institut Jaume MimóMercè Rom, va veure el documental i va pensar aquesta experiència seria possible portar-la a terme amb el seu alumnat i va posar-se en contacte amb DE-LooPERS, la companyia de dansa que fa el projecte. L’entesa amb ells va ser total i es va posar tot en marxa. Van parlar amb la regidora d’educació, van començar a buscar espais per assajar, van reservar l’Ateneu i van aconseguir el suport de l’AMPA de l’institut.

D’aquesta manera, el proper dilluns dia 11 de maig es posa en marxa l’experiència: el projecte d’innovació educativa La veu del silenci – Five days to dance.

De dilluns a divendres, l’alumnat de 3r d’ESO estarà treballant diàriament amb l’equip de ballarins i ballarines encapçalat per Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeig, al gimnàs de les instal·lacions municipals de Can Xarau. A través de la dansa contemporània, es vol aconseguir un doble objectiu: posar en contacte els i les joves amb l’art contemporani, per una banda, i per l’altra, treballar la responsabilitat i la cohesió del grup. En paraules del coreògraf Wilfried Van Poppel, “els que poden ballar junts poden viure junts”. Mitjançant el moviment del cos, nois i noies han d’aprendre a treballar junts, a ballar junts i a respondre a les reaccions dels altres.

La culminació d’aquesta experiència serà el proper 16 de maig a les 12h a l’Ateneu de Cerdanyola.

Switch to mobile version