Autor Política
14 maig 2015 a 14:00

Manuel Buenaño: “No m’asseuré amb aquells partits que només vulguin parlar de la independència i no de Cerdanyola”

5 Flares 5 Flares ×
Escoltar

Entrevista a l’alcaldable del PP a Cerdanyola

Manuel Buenaño, Candidat a l'Alcaldía de Cerdanyola pel PPC // Imatge del web del PPC a Cerdanyola

Manuel Buenaño, Candidat a l’Alcaldía de Cerdanyola pel PPC // Imatge del web del PPC a Cerdanyola

Entrevista a Manuel Buenaño, portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Cerdanyola, i alcaldable a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

Què canviarà a Cerdanyola  si vostè és alcalde?

Jo de Cerdanyola canviaria molt aspectes. Sobretot – i això ja ho vaig deixar ben clar el dia de la meva presentació – nosaltres aprovarem quatre decrets que són totalment necessaris per a la nostra ciutat. Cerdanyola canviaria en primer lloc el tema del Riu Sec, que els ciutadans ja estan cansats de veure’l com està, i nosaltres aprovaríem en els nostres primers 100 dies aprovaríem l’avantprojecte per remodelar el Riu Sec, des del pont de l’Avinguda Primavera fins al pont de la nova Biblioteca.

En segon lloc, aprovaríem una nova ordenança de civisme totalment necessària per eradicar d’una vegada per totes el vandalisme que està patint barris com el de la Frigola. I després, canviaria també els equipaments esportius, com seria el cas de la zona esportiva del Riu Sec construint un nou pavelló amb pista d’atletisme coberta. En aquests aspectes Cerdanyola canviaria als primers dies, després durant els quatre anys tenim projectes a llarg termini.

Amb què notarà la població que vostè és alcalde?

De manera molt clara i molt contundent, a mi no m’agrada anar a mitges tintes sinó ser molt clar: si ho puc fer ho puc fer, i si no doncs no ho faré. El que no vull és enganyar als ciutadans de Cerdanyola. I això ho notarien ràpidament en les ordenances del 2016: farem una baixada de l’IBI, amb els números que ens ha presentat l’actual equip de govern és possible reduir l’IBI en un 3,5%. Els ciutadans estan cansats que en aquests últims quatre anys l’IBI hagi pujat en un 40%.

En segon lloc, els veïns de la Farigola, els veïns de Cerdanyola 2000 estan cansats del vandalisme que pateixen els caps de setmana. Per això amb la nova ordenança de civisme seriem molt contundents contra els incívics.

I en tercer lloc, ho notarien pel que fa al manteniment de l’espai públic. El que no pot ser és l’actuació que ha fet l’actual equip de govern a falta de dos mesos de les eleccions municipals: aixecar totes les voreres quan aquestes han en molt mal estat durant quatre anys. Per això nosaltres faríem plans bianuals amb els quals estaríem amb un treball de manteniment continuat.

Què no canviarà de Cerdanyola?

Estic totalment d’acord amb algunes coses, per exemple, coses amb les quals nosaltres hem ajudat a que s’aprovin. Per exemple, les ajudes per pagar l’IBI a les famílies més necessitades. Nosaltres estem d’acord amb aquestes ajudes que s’han creat.

No canviaria regidors que a dia d’avui se’n van. És una pena que marxin, i per això nosaltres li hem ofert a l’actual regidora de Serveis Socials, una regidora que formava part de les llistes d’ICV de manera independent, que es quedi a l’Ajuntament. I si nosaltres governem, i jo sóc alcalde, penso comptar amb elles com a cap de l’Àrea de Serveis Socials. Perquè per a nosaltres, una persona que ha treballat tant bé ajudant a les famílies, serien coses que nosaltres no canviaríem.

Amb qui podrà governar? Amb qui no?

Crec que hi ha una línia vermella, nosaltres sempre hem dit que mentre es parli de Cerdanyola nosaltres no posarem cap inconvenient en asseure’ns amb cap partit. Quan es parlin d’altres temes – amb tot el respecte, encara que no ho comparteixi – com ara la independència de Catalunya, amb aquells partits que només vulguin parlar d’aquests temes i no de Cerdanyola, jo no m’hi asseuré. I poso exemples: es signarà un pacte dels partits sobiranistes al Museu de Can Domènech que són ICV, ERC, Compromís, i CiU en el qual ells afirmen tranquil·lament que no signaran cap acord amb els partits que ens considerem no capitalistes. Amb aquests partits que no canvien el seu discurs, nosaltres no signarem cap pacte. Si canvien el discurs, ens asseurem a parlar de Cerdanyola.

Nosaltres podem parlar amb el PSC i amb C’s perquè tenim molt clar que C’s formarà part del nou escenari polític de Cerdanyola i obtindrà per primera vegada representant al nostre Ajuntament. Nosaltres no tindríem cap problema amb parlar-hi, una altra cosa és formar govern.

Com és el Cerdanyola que somnia?

Una Cerdanyola en la qual els ciutadans es sentin orgullosos de la seva ciutat, del seu govern i del seu alcalde. A dia d’avui els ciutadans de Cerdanyola no se senten orgullosos ni de la seva alcaldessa, ni de la seva ciutat. Quan escoltes comentaris a les xarxes socials, o als mitjans de comunicació crítiques que les voreres estan en mal estat, de que Cerdanyola està bruta, de Cerdanyola té un altíssim grau d’incivisme, de que l’alcaldessa no es deixa veure, o que respon de males maneres al veïns, això és el que no pot ser. Jo com a candidat a l’alcaldia, vull que els meus ciutadans es sentin orgullosos, i que el meu despatx estigui totalment obert als ciutadans. Nosaltres no posarem cap trava, si jo sóc alcalde, em deixaré estar de tonteries com s’ha fet aquests anys com les visites que només han estat de cara a la galeria a certs barris, i posarem dos dies fixes a la setmana perquè els ciutadans de Cerdanyola puguin entrar al despatx de l’alcalde i comentar-li els seus problemes.

A vostè se’l compara amb l’altre representant del seu partit, Josep García Albiol. Què li sembla?

Per a mi és un honor sentir que em comparen amb el que els seus ciutadans de Badalona el tinguin amb un valoració altíssima. Jo he vist enquestes de Badalona de tots els partits, i la valoració que li fan a l’alcalde, que és García Albiol, és altíssima, una mitjana de 7 punts. A dia d’avui és una nota molt alta.

Jo ja ho vaig dir, la recepta és la d’utilitzat aquest eslògan en precampanya, “La recepta funciona”, i nosaltres som creients d’aquesta recepta que ell ha utilitzat a Badalona. Nosaltres volem que s’apliqui a Cerdanyola. Exceptuant el tema de la immigració perquè sabem que és un problema que a Cerdanyola no existeix. Hem fet enquestes de valoració de quins problemes tenen els ciutadans i el problema de la immigració era d’un 2 o un 3%. Aquest problema no em preocupa, però si que em preocupa la neteja, el civisme, i el manteniment de les voreres. Aquest temes, que són la recepta central, els utilitzaré a Cerdanyola.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×