Autor Política
17 Maig 2015 a 17:30

Miró diu que són els únics en defensar el país i la ciutat

El projecte també se sustenta en la regeneració i el rescat social

Jordi Miró amb el diputat Ernest Urstun d'ICV-EUIA  i  el líder de MES, Jordi Martí , aquest migdia a la plaça Sant Ramon

Jordi Miró amb el diputat Ernest Urtasun d’ICV-EUIA i el líder de MES, Jordi Martí , aquest migdia a la plaça Sant Ramon // Foto: Judit Josa

El candidat a l’acaldia per ICV-EUIA-MES, Jordi Miró, ha demanat aquest migdia el vot per la coalició perquè és la única candidatura, ha dit, que incideix en el dret a decidir, el projecte de ciutat, la regeneració democràtica i en construir el futur al costat de les persones més necessitades. “Som els únics que no anem coixos en una d’aquestes quatre potes” ha assenyalat el candidat en un míting a la plaça de Sant Ramon.

Miró ha explicat que si accedeix a l’alcaldia constituirà un ajuntament favorable al dret a decidir, ja que “des de Cerdanyola s’ha de poder decidir quin país i quin model de país volem”. Amb tot, el candidat ha dit que aquesta premissa “essencial” es completa en el cas d’ICV-EUIA-MES amb l’aplicació del model de ciutat que planteja el programa electoral, “l’aposta per la regeneració democràtica” i la intensificació de les polítiques socials per a persones en risc d’exclusió.

En aquest sentit, Miró ha advocat per enfortir els lligams de Cerdanyola amb el seu entorn en línia amb el discurs del portaveu de MES, Jordi Martí, que ha parlat de l’àrea Metropolitana; i per un ajuntament que actuï amb transparència.

Fa massa anys que parlem de participació de forma abstracta”, ha valorat l’alcaldable d’ICV-EUIA-MES que ha anunciat que en la propera legislatura impulsarà consultes públiques a més a més de processos participatius.

Segons Miró, caldrà estudiar com dotar a les entitats i associacions representades en els consells de poder decisori més enllà de la participació activa en aquests ens.

Pel que fa a serveis socials, la coalició vol intensificar les línies polítiques, com ha estat l’aplicació de la tarificació social al cost dels serveis o les ajudes a les famílies, amb un pla de rescat social que s’implantarà “primer de tot”.

Miró s’ha presentat com a una persona dialogant i amiga de les converses de tu a tu. “Els partits tindran la responsabilitat d’arribar a acords” ha avançat l’alcaldable i ha continuat: “nosaltres convidarem a totes les forces polítiques a parlar de model de ciutat, però també als veïns, a les entitats i als agents socials”.

L’alcaldable ha rebut el suport del portaveu de comunicació del Moviment d’Esquerres socialista (MES), Jordi Martí i del diputat al parlament europeu per ICV-EUiA, Ernest Urtasun.

Els dos líders han reivindicat els ajuntaments com a poder polític. “Necessitem ajuntaments combatius que empoderin a la ciutadania davant les polítiques d’austeritat i generin cohesió” ha dit Urtasun. Jordi Martí, que l’ha precedit, havia denunciat l’intent del PP de reduir els consistoris a simples gestors de serveis. Que els municipis siguin subjectes polítics és imprescindible segons el líder de MES per construir un futur que millori la qualitat de vida dels ciutadans i transformar els pobles i ciutats.

Martí també ha subratllat el “projecte, diàleg i equip” amb el que s’anuncia el programa de Miró com a base de tota proposta política.

Pel diputat, les candidatures d’ICV-EUIA es caracteritzen per l’honestedat, el rigor de l’oferta electoral i el compromís. A aquestes característiques hi ha afegir que “som els únics capaços de defensar el mediambient i l’ecologia” i mantenir-lo a l’agenda política. La lluita contra el canvi climàtic és a parer d’Urtasun un dels principals reptes de futur.

Switch to mobile version