Autor Política
8 maig 2015 a 10:30

Miró diu que tot el seu programa és un contracte amb la ciutadania

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

ICV-EUIA i MES plantegen descentralitzar serveis socials

 

Maria Reina, Eugenia Barrera i Jordi Miró, en la presentació d'ahir, d'algunes mesures en serveis socials i educació

Maria Reina, Eugenia Barrera i Jordi Miró, en la presentació d’ahir d’algunes mesures en serveis socials i educació // Foto: Judit Josa

El candidat de la coalició electoral ICV-EUIA-MES a l’alcaldia de Cerdanyola, Jordi Miró, va convidar ahir als cerdanyolencs a llegir-se el programa electoral amb el que es presenta a les eleccions i a demanar comptes en cas d’incompliment d’algun punt. “Totes les propostes són realitzables” va subratllar Miró, al considerar que el document és en la seva totalitat “un contracte amb la ciutadania”.

Els 10 punts principals en els tres eixos en que s’estructuren el text, la transparència, el model de ciutat i els serveis a les persones, es faran públics dissabte en l’acte d’inici de campanya que la formació celebra al Bosc Tancat. L’acte tanca les votacions obertes per establir les prioritats entre tots. Tanmateix Miró va insistir ahir que la coalició es proposava donar compliment a totes les mesures.

El que no complim ho haurem d’explicar”, va afegir en l’avançament d’algunes de les propostes que la coalició planteja per educació i serveis socials. Les candidates Maria Reina i Eugenia Barrera van acompanyar a l’alcaldable en l’exposició, perquè, segons va dir Reina, regidora d’educació en aquest mandat, els serveis i l’atenció a les persones seran “el més important per la tricoalició”.

Atenció social als barris

ICV-EUiA-MES planteja el transit d’un model assistencial a un de drets. “El rescat social de les persones ha de garantir el dret a l’habitatge, als subministraments bàsics o l’alimentació”, va apuntar la candidata número 2. Entre les mesures concretes, el programa recull la descentralització de serveis socials, amb l’establiment d’horaris d’atenció als barris rotatoris, i el compliment de les ratios de treballadors socials que estableix la llei de Serveis Socials amb l’objectiu de donar “una resposta ràpida, eficaç i de proximitat”.

Dotació fixa pel manteniment

Pel que fa a educació, Barrera va subratllar tres línies d’actuació bàsiques: el manteniment dels edificis escolars amb una dotació pressupostaria i de personal específica i un pla quinquennal per pintar els centres escolars; la continuïtat del projecte educatiu de ciutat (PEC); i el foment de programes i activitats que vetllin per l’èxit escolar en les etapes obligatòries.

Barrera, que és mestra, va explicar que aquestes accions ja es realitzaven durant aquest mandat, si bé calia potenciar-les e incidir perquè tenien repercussions directes en el benestar de la comunitat educativa. La candidata va qualificar “d’engrescador” el projecte del PEC,  ja que vincula la ciutat i les famílies amb el món educatiu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×