Autor Sanitat
5 Maig 2015 a 12:00

Montcada i Reixac inicia una campanya de prevenció i tractament del mosquit tigre

Prolifera sobretot durant l’estiu i l’octubre

Mosquit tigre (Aedes albopictus) // Imatge cedida per l'Ajuntament de Montcada

Mosquit tigre (Aedes albopictus) // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà de la Regidoria de Salut Pública, ha posat en marxa una campanya per combatre el mosquit tigre (Aedes albopictus), que inclou:

  1. una fase d’anàlisi sobre la presència d’aquesta espècie a la ciutat, que ja s’ha posat en marxa
  2. una altra fase d’actuació, amb propostes sobre tractaments a aplicar a la via pública per tal de prevenir, evitar i eradicar el mosquit tigre que és una espècie de fora que s’ha adaptat al nostre territori i disminuir la incidència del mosquit comú (Culex pipiens).

L’espècie provoca moltes molèsties amb les seves picades i, fins i tot, pot arribar a transmetre malalties, ja que aquest mosquit té la capacitat d’actuar com avector d’algunes malalties, com les produïdes pels virus de Chikungunya i del dengue.

En aquesta tasca, el consistori compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha contractat el Centre de Control de Mosquits del Baix Llobregat, que és  la màxima autoritat a Catalunya sobre aquest àmbit,  per tal de fer l’anàlisi i propostes d’actuacions al municipi.

Des de l’Ajuntament ja s’ha facilitat a aquest ens tota la informació relativa a la presència de la ciutat i els punts crítics i, a més, s’han començat a instal·lar trampes per conèixer l’evolució de la població d’aquest mosquit.

A hores d’ara, la incidència d’aquesta espècie és baixa, ja que el mosquit tigre prolifera durant l’estiu i l’octubre. L’Ajuntament pot actuar a la via pública, parcs i als edificis municipals i, en el cas dels espais privats, pot fer campanyes informatives sobre tractaments i prevenció.

També pot requerir a la propietat unes mesures correctores per tal d’evitar la proliferació del mosquit a les llar. Un focus principal d’actuació seran els centres educatius, on s’executaran treballs de prevenció abans que tanquin per vacances, per tal d’evitar que al setembre, quan la incidència del mosquit és més gran, tinguin plagues d’aquesta espècie.

Des d‘aquí es pot accedir a el díptic de la campanya de prevenció del Mosquit Tigre publicada per la Generalitat de Catalunya.

Switch to mobile version